szinkódolt kendő

- avagy: nem a vegyszer a legfontosabb a fertőzésmegelőzésben?

Feldolgozás elött...

Az élelmiszer-feldolgozásra szolgáló környezet kialakításánál alapvető szem­pont kell hogy legyen az élelmiszer-higiénia, amelynek nélkülözhetetlen kel­lékei a biztonságos tisztítószerek. A takarításhoz is elengedhetetlenek, és a fertőzésmegelőzéshez is. Azonban a továbbfertőzés megszüntetéséhez nem csak tisztítószerek kellenek...
Legtöbben tudjuk, hogy milyen fontos szerepet játszanak az élelmiszerekre nem veszélyes tisztítószerek az élelmiszerfeldolgozó-iparban a felületek tisztán tartásában és a berendezések tisztításában. De ha már ez a téma, nem szabad megfeledkezni a periferiális eszközökről sem, például a kesztyűkről, lehúzók­ról, színkódolt kendőkről, kézhigiéniai felszerelésekről és könnyen tisztítható adagolókról sem. Hiszen ezeknek szintén fontos szerepük van az élelmiszer-higiéniában. A gyártók nagy része legalábbis azzal érvel, hogy az ilyen termé­kek és rendszerek legalább annyira fontosak – ha nem fontosabbak –, mint a konyhai vegyszerek.

Tovább