Öt csillagra hajtanak a menő éttermek

- pusztító híre van annak, ha egy profi konyha nullás minősítést kap

Hogyan képes a konyhai személyzet egy előkelő étteremben a kezét, a felületeket és az eszközöket tiszta és higiénikus állapotban tartani a teljes műszak során? A szerző a két Michelin-csillagos és 5 higiéniai-csillagos londoni étterem, a The Ledbury vezető chefjével, Brett Grahammel beszélgetett arról, náluk hogyan történik mindez.

Permalink: http://tisztatertechnologia.hu/cikk/2791/perm

Tagek: european cleaning journal éttermi higiénia öt csillag the ledbury takarítás tisztítás higiénia 2015 őszi

Share

A higiénia fontossága egyedülálló bármelyik professzionális konyhában, ahol közfogyasztásra készítenek ételeket. Alap, hogy az ételmérgezést minden áron el kell kerülni, mert az étellel terjedő betegségek nagyon sok emberi szenvedés okozói.

Másrészt egy ilyen betegség megjelenése romboló hatású lehet egy intézmény hírnevére – végső soron pedig annak üzleti sikereire. Ilyen oldalról is komoly kockázatot jelent tehát, ha a vendégek megbetegednek. Gyorsan képesek ugyanis ezt hírré tenni, a hírek pedig vírusként terjednek manapság, tekintve a közösségi hálózatok villámgyors reagálását.

FHRS – szigorúan 0-5-ig

Az Egyesült Királyságban a jó higiéniai színvonal megőrzésének fontossága azt követően került egyre inkább a rivaldafénybe, hogy négy évvel ezelőtt bevezették a Food Hygiene Rating Scheme (FHRS – élelmiszerhigiéniai pontozórendszer) minősítést. Ezt az országos Food Standards Agency (FSA – élelmiszer-minőségi ügynökség) hozta létre azzal a céllal, hogy csökkenteni lehessen az ételmérgezési esetek számát, amit az EK területén évente egy millióra becsülnek.

A felügyelők ad hoc látogatásokat tesznek az éttermekben, kávézókban és elvitelre dolgozó ételbárokban, és a konyhák körülményeinek alapos felmérése után az intézményeknek élelmiszer-higiéniai pontszámot adnak nulla és öt csillag között.

Mindenképpen kiderül

Bár jelenleg nem kötelező az Angliában és Észak-Írországban működő éttermeknek pontszámaikat nyilvánosságra hozni, Walesben erre már törvény kötelezi az intézményeket.

Az eredmények egyébként mindenképpen kiderülnek, mert az ellenőrzések összefoglalóját mind a három régióban feltöltik az FSA honlapjára. A potenciális vacsoravendégek pedig megtekinthetik bármelyik étterem pontszámát bejelentkezés előtt. Vagyis ezek az adatok nyilvánosak, így bárki – és természetesen a média szintén – hozzájuthat az éttermek listájához mindegyik pontszám-kategóriában.

Vérciki, ha valaki nullát kap

És jaj azoknak az éttermeknek, amelyek zéró csillagos higiéniai minősítést kaptak. Az ilyen eredményt ugyanis nem meglepő módon igen nagy érdeklődés követi a média részéről. Sőt, minél előkelőbb volt az illető étterem profilja, a média érdeklődése annál nagyobb. Az a tény például, hogy egy Birminghamben működő étterem, amelyet a sztárséf, Marco Pierre White üzemeltet legutóbb zéró higiéniai pontszámot kapott, villámgyorsan szenzációvá vált az Interneten.

Keményen megdolgoztatja az éttermeket

Szinte magától értetődik, hogy minél magasabbra van beállítva egy étterem profilja, annál fontosabb, hogy higiéniából is magas színvonalat tartson, hiszen a média érdeklődését felcsigázza, amikor egy ’exkluzív’ étterem nem képes teljesíteni a higiéniai tesztet.

Tehát mindenkinek, így a luxuséttermeknek is keményen kell dolgozniuk, hogy elkerüljék a gyenge higiéniai pontszámot, amelyet az egész világhálón szétkürtölnek.

The Ledbury

London egyik vezető étterme a Notting Hill kerületben. Ennek az intézménynek két Michelin csillaga van, és a világ tizedik legjobb étterme címet kapta a legutóbbi San Pellegrino listában, amely a világ 50 legmárkásabb éttermét foglalja össze.

A The Ledbury konyháját Brett Graham vezető chef irányítja, aki Ausztráliában egy halakra szakosodott étteremben kezdett, 15 évesen. Karrierje Sydneybe való átköltözése után ívelt fel egyre inkább. Graham számos díjat nyert, köztük a Josephine Pignolet Award díjat is, amelyet a Sydney Morning Herald újság alapított. Ennek eredményeként elutazhatott az Egyesült Királyságba, ahol állást szerzett magának a Michelin-csillagos The Square (a tér) étteremben London Mayfair kerületében, majd 2002-ben kitüntették a Young Chef of the Year (az év ifjú séfje) címmel.

A The Ledbury – amely a The Square testvérétterme – 2005-ben nyílt meg, és ott Graham vezető séf pozícióba került egy fiatal és energikus team élére. A The Ledbury amellett, hogy számos magasztaló véleményt kapott mind az ételeiért, mind a kiszolgálásért, higiéniai sikertörténetnek is nevezhető. A legutóbbi Food Standards Agency ellenőrzésen az intézmény ötcsillagos minősítést kapott.

Ötcsillagos higiénia

Az ilyen magas pontszám elnyerése nem könnyű egyetlen étteremnek sem, mivel az FSA felügyelői komplex tényezők egész seregén keresztül alakítják ki véleményüket. Ezek között van pl., hogy mennyire higiénikusan kezelik az élelmiszert, hogyan készül el az étel, hogyan főzik, melegítik, hűtik és tárolják. A felügyelők arra is odafigyelnek, mit tesznek a vezetők, hogy a magas higiéniai színvonalat a jövőben is fenntartsák.

Akkor hát hogyan képes egy top séf kombinálni a kreativitást és a jó érzéket a merev higiéniai szabályokkal és a szoros fegyelemmel? „Megpróbálunk minél szervezettebben viselkedni a reggeli előkészítésnél”, mondja az 5 higiéniai csillagos The Ledbury étterem híres séfje, Brett Graham. „Emellett teljesen leállunk a munkával naponta négy alkalommal egy teljes takarítási menetre. Ebbe beleértendő az összes munkafelület és a berendezések fertőtlenítése, illetve a padlót is felsúroljuk, és kitisztítjuk a lefolyókat is.”

Teljes takarítási menet

Elmondja, hogy mindegyik takarítási leállásnál az összes felületet fel- illetve lesúrolják. „A vegyszereknek 30 másodperces hatásidőt biztosítunk, mielőtt a felületeket leöblítenénk és felszárítanánk. A nap folyamán a leállások között is állandóan letöröljük a felületeket fertőtlenítőszerrel. Az esti műszak végén pedig, valamint a reggeli műszak első tevékenységeként antibakteriális terméket használunk a felszerelések megtisztítására.”, sorolta.

Graham és csapata, amely 12-15 tagú személyzetet jelent, reggel 8-kor kezdi a munkát, és általában addig folytatja, amíg kell, éjfélig, vagy még utána is egy kicsivel, és eközben mindössze egy órát pihennek délután. A 70 személyt fogadni képes étterem a hét mind a hét napján nyitva van.

Szigorú szabályok szerint

Graham szerint a személyi higiénia kérdésében szigorúak a szabályok a The Ledburyben. „A hosszú hajúak számára a sapka kötelező, és a személyzetnek kötényt és dzsekit is biztosítunk”, mondta. „Úgy gondoljuk, ez a legjobb módja annak, hogy biztosak lehessünk benne, a személyzet mindegyik tagja tiszta egyenruhát visel. Gyűrűkből kizárólag a jegygyűrűk vannak megengedve, és betartjuk a szabályt, hogy senki semmilyen körülmények között sem hagyhatja el az éttermet, amíg konyhai ruhát vagy cipőt visel.”

A személyzet minden tagja részt vesz egy betanító-tanfolyamon, amelyen az étterem egészségügyi irányelveit ismertetik meg velük, és mindenkinek alá kell írnia egy dokumentumot, ha megértette az anyagot. Ez az irányelv előírja például, hogy ha a séf megbetegedik, nem térhet vissza a munkájához addig, amíg 48 óra el nem telt azután, hogy a tünetek megszűntek.

„Éppen most fejeztem be a negyedik szintű higiéniai tanfolyamomat, amely valóban segített abban, hogy kibővítsem a tudásomat”, mondta Graham. „Itt másoknak is hasonló képzettségük van.”

Törlés és kézhigiénia

Hozzáteszi, hogy ő és csapata kizárólag egyszer használatos papírtermékeket használ, amikor az étellel érintkező felületeket letörli, hogy kisebb legyen a továbbszennyezés kockázata. „Amikor azonban halat készítek, nedves muszlin kendőt használok, mert a muszlin kissé súroló hatású”, teszi hozzá. „Ez azt jelenti, hogy a halvágó deszkát tisztábban tartja. A filék kezelése közben azonban mindig kiöblítem a muszlint, és a végén kidobom.” Graham szabályai szigorúak a konyhájában érvényes kézmosási eljárásokat illetően is. „A kézmosás rendkívül fontos dolog”, mondta. „A konyhában három helyen is lehet kezet mosni, és nagy mennyiséget használunk fel a papírtörlő-tekercsekből. Kezet mosunk, majd megszárítjuk minden alkalommal, amikor bejövünk a konyhába, és az egyes műveletek között alkoholos kézzselét használunk. Az öltözőben azonban papírtörlők helyett kézszárítót alkalmazunk.”

Fontos a kesztyű használata

Elmondja, hogy a konyhai személyzet kesztyűt is visel, amikor ételt készít. „A kesztyű fontos, és állandóan cseréljük a különböző műveletek között”, mondta Graham. „Sokan gondolják úgy, hogy nem kell cserélni a kesztyűt, mi azonban rengeteget használunk el.”

Hozzáteszi, hogy ő és csapata nagyon büszke ötcsillagos higiéniai pontszámára. „Nagy kihívás az ilyen magas szintű higiénia megőrzése, mert termékeink átfutási ideje annyira rövid, konyhánk pedig kicsi”, mondta. „A dolgozók itt nagyon nagy szakértelemmel rendelkeznek, a szolgáltatás azonban sok időt igényel.”

Élelmiszer-riadó

A The Ledbury a Food Alert (élelmiszer-riadó = biztonsági tanácsadó) céget használja konzultánsként a magas higiéniai pontszám megőrzéséhez. A Food Alert számos éttermet és láncot segít az Egyesült Királyságban higiéniai, egészségügyi és biztonsági kérdésekben. „Csodálatos társaság”, mondta Graham. „Segítenek a papírmunkában, és javaslatokat tesznek, hogy segítsenek javítani élelmiszer-biztonsági kézikönyvünket.”

A Michelin-csillagos ételek készítése, miközben a higiénia magas színvonalát is fenntartják egy professzionális konyhában – különösen, hogy annak mérete csak ötször nyolc méteres, és kétszámjegyű létszáma van a személyzetnek – figyelemre méltó eredmény. A séf pedig, aki mindezt irányítja, mindössze 35 éves. Graham szerint egyébként a higiénia színvonala a The Ledbury étteremben az évek során egyre magasabb.

„Be kell szereznünk további berendezéseket, amilyen pl. egy sous vide (vákuum alatti) vízkemence, illetve egy mérleg, hogy elkülönítve tudjuk tárolni a kész és a nyers ételeket”, mondta Graham. „Megéri azonban, ha tartani akarjuk ezt az ötcsillagos higiéniai pontszámot, mivel vendégeink biztonsága a mi legfőbb prioritásunk.”

A Michelin-csillag

A Vörös Könyv a hotelek és éttermek értékeléséhez egy szimbólumrendszert alkalmaz, amely jelöli árkategóriájukat és komfortosságukat. Az éttermeket öt szempont szerint értékelik:

1. Az ételek minőségének vizsgálata, 2. A sütés, főzés, ízesítés tökéletessége,
3. A konyha eredetisége, stílusa,
4. Az „ár-érték” arány,
5. A látogatások gyakorisága alapján.

A névtelen kritikusok véleményezése alapján, (franciául inspectoroknak hívják őket) kap az étterem egy vagy több csillagot. A vizsgálat során csupán az ételeket minősítik, a felszolgálást, a teríték minőségét, a dekorációkat nem veszik figyelembe. (Forrás: Wikipédia)


Megjelent: 2015-09-22

Szerző: Ann Laffeaty

Forrás: european CLEANING JOURNAL

Tagek: european cleaning journal éttermi higiénia öt csillag the ledbury takarítás tisztítás higiénia 2015 őszi

Share

<< 0 1 2 3 4 >>

Megjelent a legújabb, a 2017-es téli TTT-magazin!

Kattintson, és máris olvashatja a TTT-pdf-magazin téli számát!



Tovább

A TTT magazin korábbi számai 2017-ben

- Megújult Tiszta Tér Technológia magazin!

NAGYON AJÁNLJUK!!!


Mit tud az új TTT?
A/4-es méretű, minden oldala színes, lehet zenés, videós, animált a megjelenő tartalom, a hirdetésekben ott vannak a linkek, élő a tartalomjegyzék (oda lapoz, ahova kattint).
Okostelefonon is kiválóan olvasható.
És mivel a papírt és a szállítást kiiktattuk, környezetbarát is.

A slusszpoén, hogy minden cégvezető, takarító, vagy épületüzemeltető asztalán ott lehet, hiszen bárki megtalálhatja az oldalon, és elolvashatja. És aki ragaszkodik a papírhoz, az ki is nyomtathatja! :-)

Fizessen elő és máris olvashatja lejjebb a TTT korábbi számait!

Tovább

Kiállítások és vásárok 2017-ben

— ahol zajlik a szakma

Feltálaltuk csokorban, hova érdemes menniük azoknak az idén, akik benne szeretnének lenni a takarításszakmai élet sűrűjében, első kézből szeretnének információt és benyomást gyűjteni pl. az újdonságokról, trendekről, illetve új partnereket szerezni.

Van olyan város, ahol kétszer is a takarítás lesz a középpontban 2017-ben! (Magyar kiállítás és vásár most nem lesz – információink szerint 2018 októberében jön legközelebb TisztaShow kiállítás, viszont konferenciát az idén is tartanak.


Tovább

Külföldön is rendet tesz a magyar start-up

– Közép-Európában terjeszkedik az ország legnagyobb online takarítószolgálata

Nemzetközi vizekre evezve terjeszkedik az ország egyik legdinamikusabban fejlődő start-upja, a Rendi.hu. A Magyar Fejlesztési Bank csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő növekedési befektetési programján keresztül 800.000 euró (247 millió forint) tőkével járul a Rendi nemzetközi terjeszkedéséhez. A 2018-as év nagyszabású tervei között kiemelt szerepet kap a nemzetközi terjeszkedés, első lépésként a közép-kelet-európai régióra fókuszál a vállalat.
- Az itthon jól bevált, kapacitás megosztáson alapuló sharing economy üzleti modellt fogjuk alkalmazni a V4-ek térségében: Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban. Terveink ambiciózusak, célunk 2020 végére a négy országban együttvéve a havi 35 ezer megrendelés elérése – mondta el Csillik Timur, a cég ügyvezető igazgatója. A támogatás fennmaradó részét a start-up hazai és nemzetközi versenyképességének növelésére fordítja.


Tovább

Tartalomjegyzék 2017 Téli

– A TTT magazin 2017 téli számának tartalma – megjelent novmber 27-én!

Kedves Olvasó! Tisztelt Takarítószakma!
Kórházak, egészségügyi intézmények, idős- és szociális otthonok takarításért felelős vezetői, létesítménygazdák!


A MATISZ éves konferenciáján végeztem egy mini piackutatást arról, mennyire sikerült a takarítócégeknek elismertetniük áraikban a 15 százalékos idei minimálbéremelést.

Kiderült, hogy:
Vannak, akik még nem voltak képesek érvényesíteni áraikban.
Mások egy-egy munkájuknál nyár derekára, vagy őszre illetve az év végére jutnak el idáig.
A legtöbb cégvezető arról számolt be, hogy csak munkáik egy részénél tudták elfogadtatni a kötelező legkisebb bér emelésével járó pluszköltségeket.


Tovább

Forradalmi újításokkal jöttek ki a gyártók

– hol vannak már a régi porfogók…?

Állandóan új anyagokat vezetnek be a szennyfogók gyártásában annak érdekében, hogy különleges funkciókat kölcsönözzenek a nagy strapának kitett szőnyegeknek, vagy csak egyszerűen javítsák azok nedvszívó képességét, látványát, fenntarthatóságát. Nosza, kukkantsunk be a kulisszák mögé.

A szennyfogót, vagy lábtörlőt eredetileg egyszerűen azért tették ki, hogy megtöröljük benne a lábunkat. A szennyfogók azonban állandó fejlődésben vannak, és ma már más feladatokat is elláthatnak. Például a csúszásgátló és a kifáradás elleni szőnyegeket azért fejlesztették ki, hogy növeljék velük a kényelmet és a biztonságot. Más szennyfogók tervezésénél egy bizonyos kép közlése vagy egy vállalati márka hangsúlyozása volt a cél.


Tovább

Obamának igaza lehetett: legyünk modernek

– meg kellene tiltani a kézfogást?

Az USA és az Egyesült Királyság területén praktizáló orvosok azt fontolgatják, hogy kézfogási tilalmat léptetnek életbe a kórházi fertőzések csökkentése érdekében, mivel az ezeket okozó kórokozók közül néhányan rezisztensek az antibiotikumokra.

Biztonságos-e a kézfogás? Vagy nem? Az Egyesült Királyság területén praktizáló orvosok szerint nem. Legalábbis a kórházakban nem. Mások azonban azt mondják, hogy a társadalomban általánosan elfogadott kézfogás eléggé biztonságos mindaddig, amíg az emberek rendszeresen kezet mosnak.


Tovább

A kórházi vécék a fertőzés melegágyai

– de mit lehet tenni, hogy ne legyenek gócok?

A kórházi környezetben lévő mosdók nagy valószínűséggel különösen virulens táptalajt kínálnak a baktériumoknak. Ez az oka annak, hogy kulcsfontosságú a szigorú megközelítés: akkor is, amikor szerelvények megvásárlásáról, és akkor szintén, amikor a karbantartásukról van szó.

Az alábbiakban egy szaniter áruspecialista-vállalat, az Armitage Shanks kereskedelmi termékekért felelős kategóriaigazgatója ismerteti azokat a lépéseket, amelyeket a kórházak és más egészségügyi intézmények tehetnek, hogy biztosítsák mosdóhelyiségeikben a baktériumok elleni harcot, és elhárítsák a fertőzések terjedésének veszélyét.


Tovább

<< 0 1 2 3 4 >>

Külföldön is rendet tesz a magyar start-up

– Közép-Európában terjeszkedik az ország legnagyobb online takarítószolgálata

Nemzetközi vizekre evezve terjeszkedik az ország egyik legdinamikusabban fejlődő start-upja, a Rendi.hu. A Magyar Fejlesztési Bank csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő növekedési befektetési programján keresztül 800.000 euró (247 millió forint) tőkével járul a Rendi nemzetközi terjeszkedéséhez. A 2018-as év nagyszabású tervei között kiemelt szerepet kap a nemzetközi terjeszkedés, első lépésként a közép-kelet-európai régióra fókuszál a vállalat.
- Az itthon jól bevált, kapacitás megosztáson alapuló sharing economy üzleti modellt fogjuk alkalmazni a V4-ek térségében: Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban. Terveink ambiciózusak, célunk 2020 végére a négy országban együttvéve a havi 35 ezer megrendelés elérése – mondta el Csillik Timur, a cég ügyvezető igazgatója. A támogatás fennmaradó részét a start-up hazai és nemzetközi versenyképességének növelésére fordítja.


Tovább a cikkhez

Aladdin Nagy Kft. - TAKARÍTÓCÉG

Cím: 2800 Tatabánya Akácfa u. 31. (Komárom-Esztergom)

Telefon: +36 34 425-413

Fax: +36 34 511-639

E-mail: aladdin2@t-online.hu

-Napi piperetakarítás irodákban;
- ipari területeken;
-általános nagytakarítás;
-építõipari átadás elõtti nagytakarítás;
-ablaktisztítás;
-szõnyegtisztítás;
-kárpit-, autókárpit-tisztítás.
Az Aladdin Nagy Kft weboldala

Future FM Létesítménygazdálkodási Zrt. - TAKARÍTÓCÉG és LÉTESÍTMÉNYÜZEMELTETŐ

Cím: 1148 Budapest Fogarasi út 5. (Pest megye)

Telefon: +36 1 468-4080

Fax: +36 1 468-4088

E-mail: mail@future-fm.hu

-Teljes körû facilty management szolgáltatás:
-létesítménygazdálkodás,
-üzemeltetés,
-takarítás,
-kertészet,
-étkeztetés,
-gépjármûflotta kezelés, iratkezelés,
-biztonsági szolgáltatások
A Future FM weboldala

Hocz és Medvegy Kft - TAKARÍTÓCÉG és KÖLTÖZTETŐ

Cím: Békéscsaba Kazincy u. 31/b. (Békés megye)

Telefon: 66/442-380

Fax: 66/442-380

E-mail: hmkft@hoczesmedvegy.hu

Takarítás, költöztetés!!!!!!!
Ingyenes árajánlat és csomagolódobozok biztosítása.
Raktározási lehetőség, rövid időre is.
Hocz & Medvegy Kft weboldala

Nilfisk Kereskedelmi Kft. - TISZTÍTÁS-TECHNOLÓGIAI FORGALMAZÓ

Cím: Szigetszentmiklós-Lakihegy 2310 II.Rákóczi F. út 10. (Pest megye)

Telefon: +36 (24) 507-450

Fax: +36 (24) 507-451

E-mail: info.hu@nilfisk.com

Nilfisk padlótisztító automaták, seprő-szívó gépek, kommunális tisztítógépek, háztartási- és ipari porszívók, egytárcsás súrolók, polírozógépek, szőnyegtisztítók, gőztisztítók; Nilfisk magasnyomású mosók, gőztisztítók, ipari porszívók, központi és önkiszolgáló tisztítórendszerek, központi porszívók; Nilfisk CarWash önkiszolgáló autómosók; Nilfisk és JYSK tisztítószerek.
A Nilfisk weboldala

Vermop Hungária Kft. - TISZTÍTÁS-TECHNOLÓGIAI FORGALMAZÓ

Cím: Törökbálint DEPO I. ép. Hrsz. 062/66. (Pest megye)

Telefon: 23/336-086

Fax: 23/334-196

E-mail: info@vermop.hu

Professzionális takarító rendszerek.
A Vermop Kft weboldala

ablaktisztítás

ablaktisztító eszközök

autókárpit-tisztítás

biztonsági szolgáltatások

csomagolódobozok

egytárcsás súrolók

előkészített moprendszer

építőipari átadás előtti takarítás

épületüzemeltetés

étkeztetés

facility management

gépjárműflotta-kezelés

gőzborotvák

gőztisztítók

háztartási- és ipari porszívók

ipari porszívók

ipari területek takarítása

iratkezelés

irodatakarítás

kárpittisztítás

kefék

kertészet

költöztetés

kommunális tisztítógépek

központi és önkiszolgáló tisztítórendszerek

központi porszívók

létesítménygazdálkodás

magasnyomású mosók

mikrobiológiai laboratóriumok takarítása

mikroszálas törlőkendők

mopok

nagytakarítás

napi pipere takarítás

nilfisk

nilfisk carwash önkiszolgáló autómosók

nilfisk és jysk tisztítószerek

nilfisk padlótisztító automaták

padlótisztító eszközök

polírozógépek

porszívó

raktározás

seprő-szívó gépek

seprűk

szaktanácsadás

szállodai takarítókocsik

szőnyegtisztítás

szőnyegtisztítók

takarítás

takarítókocsik

tisztaterek takarítása

törlőkendők

vermop profi takarítóeszközök

Lapozható pdf (pl.: céges katalógus, magazin, stb.)

Ár: 2000 Ft

Leírás: Vállaljuk lapozható pdf-ek elkészítését. Ha már maga a pdf kész, akkor oldalanként 2000 Ft az átalakítás. Ha magukat a pdf-eket is el kell készíteni, akkor kérjen külön ajánlatot. Vállaljuk a megtervezést, logótervezést, kisarculat-tervezést, kiadványtervezést.

TTT-online-magazin előfizetés

Ár: 3000 Ft

Leírás:



Az összes jelszóval védett tartalmat olvashatja a www.tisztatertechnologia.hu-n, már azelőtt is, hogy a TTT-pdf-magazin megjelenne.

Tartalom: szakmai hírek, újdonságok, vélemények, interjúk, riportok, esettanulmányok, takarítási problémák és megoldásaik, stb.

Az online előfizetés megrendelhető a kiadónál (Tamásné szabó Zsuzsanna e.v.).

TTT-pdf-magazin regisztráció

Ár: ingyenes

Leírás:

Csak regisztrálnia kell, és onnantól kezdve önt is értesítjük e-mailben, amikor megjelent a következő TTT-pdf-magazin. Kérjük, jelölje meg, takarítással, forgalmazással foglalkozik-e, ha pedig valamilyen létesítmény képviselője, akkor azt írja meg, milyen típusú épületről van szó.

Apróhirdetés a www.tisztatertechnologia.hu oldalon

Ár: 5000 Ft

Leírás:

Ha takarítógépeket, eszközöket, egyéb takarításhoz szükséges dolgokat vásárolna, vagy eladna, akkor azt az Apróhirdetés rovatban közölheti. A hirdetés díja egy hónapra vonatkozik. A megrendelés fülre kattintva a megjegyzés rovatba írja be, milyen szöveggel szeretné megjelentetni a hirdetését!

Álláshirdetés a www.tisztatertechnologia.hu oldalon

Ár: ingyenes

Leírás:

Állást keresők és állást kínálók hirdetéseit díjmentesen jelentetjük meg az oldalon, az Álláshirdetés rovatban! A megrendelés fülre kattintva a megjegyzés rovatba írja be, milyen szöveggel szeretné megjelentetni a hirdetését!

Tisztítás-technológia c. könyv

Ár: 6000 Ft

Leírás:

Bogdán Tibor, Csordás Tamás és Pataki László: Tisztítás-technológia 2014

Könyvünk a tisztítás-technológiai szakma elméleti és gyakorlati képzéséhez nyújt szakmai és módszertani útmutatót, és ajánljuk szakembereknek is hivatásuk gyakorlásához. Azokat az alapvető matematikai, fizikai, kémiai és szakmai törvényszerűségeket ismertetjük benne, melyek a szakma magas szintű gyakorlásához szükségesek. Több évtizedes gyakorlati és elméleti tapasztalatainkat összegyűjtve, elemezve és szakmai elhivatottságtól vezérelve tesszük közkinccsé a könyvben.
Ajánljuk mindenkinek, aki a tisztítás-technológiai vagy létesítmény-gazdálkodási iparban tevékenykedik, azért, hogy eredményesebb és sikeresebb legyen. A könyv nyelvezete szakmailag kifogásolhatatlan, de közérthető, vagyis tanuló- és olvasóbarát.
A könyv írása közben törekedtünk megfogalmazni az épített és természeti környezet megóvásának fontosságát. Ezért minden esetben hangsúlyoztuk a kezelőszerek helyes használatának illetve a technológiai fegyelem betartásának jelentőségét.
A könyv három részből áll. Az elsőben a tisztítás-technológiai szakmában előforduló kockázatokkal, tisztasági szintekkel, a tisztítás-technológiai törvényszerűségeivel, hatásmechanizmusaival, a technológiai fegyelemmel és a piktogramokkal foglalkozunk. A második részben a tisztítás-technológiához szükséges háttérismereteket foglaljuk össze. S a könyv harmadik részében szót ejtünk a környezettudatosságról, a normákról, az ergonómiáról továbbá az alkalmazástechnikai módszereket mutatjuk be. Az olvasó számos ábrát, rajzot, piktogramot, táblázatot és fotót talál a könyvben, melyek mind a jobb megértést segítik. Második, bővített kiadás, 345 oldal. ISBN: 9789630838672
Postázási költség: Kb. 1320 Ft.

2017-től a könyvet Bogdán Tibortól kérje. Tel: +3630/921-7089 e-mail: bogdantibor2@gmail.com

PuccParádé Tudományos takarítás c. könyv

Ár: 1999 Ft

Leírás:

Jeff Campbell: PuccParádé
Tudományos takarítás
Fordította: Zalán Magda

A PUCCPARÁDÉ nem más, mint útmutatás a heti takarításhoz. Végiggondolt, egyszerű módszer, amely lépésről lépésre halad: fürdőszoba, konyha, portörlés, porszívózás. A módszert egy CLEAN TEAM nevű, San Franciscó-i takarítóvállalat dolgozta ki. Valamennyi elképzelhető műveletet, technológiát és tisztítószert kipróbáltak, s közben mérték az időt és ellenőrizték a minőséget is. Módszerük segítségével eljutottak odáig, hogy háromszemélyes csapatuk 42 perc alatt takarít ki egy átlagos házat. Tetőtől talpig. 131 oldal.
Illusztrációk: Kelemen István
ISBN 963 9365 14 4
TTT előfizetőknek csak 999 forint
Postázási költség: 241 forint

Összesen KÉT darab van!

Durbák Ildikó: Haristum c. könyv

Ár: 1490 Ft

Leírás:

"Egyre gyakrabban lobbannak fel a lángok Budapesten. Mintha a tűz tudatos lény lenne. Vagy netán valaki irányítja? A fiatal tűzoltónak, Áronnak rémálmai vannak, megmagyarázhatatlan dolgok történnek vele. Eddig két lábbal állt a földön, de egyre inkább meginog a materializmusa, a természetfeletti betör az életébe. Lesz-e elég ereje, hogy megbirkózzon azzal, amit megtud magáról és a világról? Megtalálhatja a boldogságot és a szerelmet? Megtörténhet valaha, hogy a fekete fehérré válik, és a gonosz megpróbál jót tenni? És vajon bocsánatot nyerhetnek a múlt bűnei?"

Könnyed olvasmány, tökéletes ajándék! Lepje meg szeretteit egy izgalmas, lebilincselő regénnyel.

A postaköltséget a megrendelő fizeti.
ISBN: 978-963-12-1070-5

Cégnév:

Számlázási cím:

Postázási cím:

E-mail:

Telefonszám:

Ügyintező neve:

Megjegyzés:



Hajnali műhelytakarítás az Őrs vezér térnél

Megbízható, józan életű, leinformálható, erkölcsivel rendelkező takarításban jártas 50 év körüli férfi munkatársat keresünk hajnali műhelytakarításra és külső területek rendben tartására. A munkahely az Örs vezér tere közelében található autószerelő műhely. A jelentkezést fényképes önéletrajz formájában várjuk a következő címre : info@porminus.hu

Email-cím: info@porminus.hu

Feladva: 2015-09-16 06:00:00

Feladó: Kovács Béla

Külföldön is rendet tesz a magyar start-up

– Közép-Európában terjeszkedik az ország legnagyobb online takarítószolgálata

Nemzetközi vizekre evezve terjeszkedik az ország egyik legdinamikusabban fejlődő start-upja, a Rendi.hu. A Magyar Fejlesztési Bank csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő növekedési befektetési programján keresztül 800.000 euró (247 millió forint) tőkével járul a Rendi nemzetközi terjeszkedéséhez. A 2018-as év nagyszabású tervei között kiemelt szerepet kap a nemzetközi terjeszkedés, első lépésként a közép-kelet-európai régióra fókuszál a vállalat.
- Az itthon jól bevált, kapacitás megosztáson alapuló sharing economy üzleti modellt fogjuk alkalmazni a V4-ek térségében: Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban. Terveink ambiciózusak, célunk 2020 végére a négy országban együttvéve a havi 35 ezer megrendelés elérése – mondta el Csillik Timur, a cég ügyvezető igazgatója. A támogatás fennmaradó részét a start-up hazai és nemzetközi versenyképességének növelésére fordítja.


Tovább

Év Vállalkozója 2016

- három takarítócég-vezető is van a kitüntetettek között

Megvannak az Év Vállalkozója díj 2016-os kitüntetettjei, akik között a takarítóipar is képviseltette magát.

A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) ajánlására nyerte el a díjat a A Porminus Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács Béla.

A Somogy megyei VOSZ ajánlásával pedig a Kristály-Mix Kft. vezérigazgatója , illetve tulajdonosa, Antal Mihályné, és Samu Attila.

Mindhárman évtizedek óta a szakmában dolgoznak.

A Tiszta Tér Technológia magazin gratulál a díjakhoz!

Tovább

Jelentős cégfelvásárlás a magyar piacon

Az olasz cégcsoport holdingvállalatán, a Lucart Spa-n keresztül vette meg a Bokk Paper Kft-t.

Tovább

Megvan az első deklaráltan zölden takarító cég!

-– mérföldkő a magyar takarítóiparban

Elsőként nyerte el Magyarországon takarítócég a Környezetbarát Szolgáltatás nemzeti ökocímkét, amely igazolja, hogy takarítási tevékenységük az adott helyen környezetbarát. A Future FM Zrt. 2015. július 24-én „Irodatakarítás a Tata Consultancy Services Ltd. magyarországi irodájában” címen nyújtott be pályázatot a „Környezetbarát Szolgáltatás” minősítésre és a védjegyhasználati jog elnyerésére.

Tovább

Rendi lett a Helpy



Rend, rendelésre: új névvel dübörög tovább a trendi startup

Az első magyar online takarítás-közvetítő saját felmérésének eredménye alapján áprilistól új néven kínálja szolgáltatásait. A hazai alapítású, Magyarországon működő startup a könnyebb beazonosítás miatt döntött a Rendi név mellett.

Tovább

Egymilliárdos takarítási megrendelés

- ennyiért takarítja a MÁV állomásokat a Jánosik Kft. konzorciuma

A Jánosik és Társai Kft. és stratégiai partnerének konzorciuma nyerte el Délkelet-Magyarország területén és Budapest egy részén a MÁV állomások tisztán tartására és rendbetételére kiírt, évi egymilliárd forintos közbeszerzési pályázatot - közölte a takarítási üzletágban piacvezető cég tulajdonosa az MTI-vel.

Tovább

Környezetbarát takarítási szolgáltatás

- A Future FM Zrt. elsőként nyerte el az ökocímkét

A Future FM Zrt. elsőként nyerte el a környezetbarát takarítási szolgáltatás nemzeti ökocímkéjét, ami hivatott igazolni Magyarországon a termékek és szolgáltatások környezetbarát voltát. A nyertes pályázó szolgáltatása a Tata Consultancy Services Ltd. magyarországi irodájában valósult meg. A védjegyelnyerést igazoló tanúsítvány ünnepélyes átadása is itt történt.

Tovább

A Henkel teljesítette a 2014. évi pénzügyi célokat

— Jó teljesítmény egy kihívásokkal teli környezetben

Az árbevétel 0,4 százalékkal 16,428 milliárd euróra nőtt (szerves növekedés: +3,4 százalék)
Az üzemi eredmény* 2,9 százalékkal 2,588 milliárd euróra nőtt
Az árbevétel-arányos megtérülés* (EBIT-marzs) 0,4 százalékponttal 15,8 százalékra emelkedett
Az elsőbbségi részvények hozama* (EPS) 7,6 százalékkal 4,38 euróra nőtt
A javasolt osztalék 7,4 százalékkal, elsőbbségi részvényenként 1,31 euróra nőtt

Tovább

Számlázás 2015-től

- adminisztráció-csökkentés jeligére

Kedves Olvasóink! Már régóta szerettük volna, de az idén meg is léptük: átálltunk az online számlázásra.

Tovább

Ők lettek az év üzemeltetője!

- 8 kategóriában összesen 9 díjat osztottak ki az „Év Irodája” versenyen

Az Év Irodája verseny idei díjátadó gáláját a Budapest Music Centerben tartották meg február 5-én. A neves szakemberekből álló zsűri 8 kategóriában összesen 9 díjat osztott ki – írta realista.hu.

Tovább

COMFORT Burkolattechnika Szakkiállítás és Konferencia

- Ahol február 21-én középpontban a takarítás!

A budapesti Syma Rendezvényközpontban tartják 2014 február 19-21 között a Burkolattechnika Szakkiállítást. Ennek zárónapján „műsoron lesz” a takarítás is. Íme, milyen programra számíthat, aki kilátogat:

Tovább

Díjat kapott a takarítócég vezetője

- Pintér Zoltán 2013-ban az Év Vállalkozója lett

Tavaly december 6-án tizenegyedik alkalommal adták át a magyar szellemi élet kiemelkedő képviselőinek a Prima Primissima díjat, és a vállalkozói szférában az Év Vállalkozója díjakat.

Tovább

Új vezető a Tisztítás-technológiai Tudományok Intézeténél

- a cég 1500 takarítót fog kiképezni az idén, már az új OKJ szerint

A Tisztítás-technológiai Tudományok Intézet Kft. alapítója, Ritz Tibor blogján számolt be róla, hogy decemberben átalakították a céget. Hogy miért kellett alapjaiban átszervezni a vállalkozást, annak okaként egy nagy volumenű munkát jelölt meg.

Tovább

Príma-díjat kapott

- Bagosi Sándor gyulai takarítócég-vezető

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnök­sége a vállalkozás területén elért kiemelkedő eredményeket és a meghatározó közéleti tevékenységet ismeri el a Príma-díjjal.

Tovább

Megnyitott a kelet-közép-európai gépfelújítási és bérlési központ!

- augusztus elsején nyitott meg a kelet-közép-európai piacot Kolozsvárról kiszolgáló takarítógép-felújítási és takarítógép-bérlési központ.

Hogy mi ebben az igazi újdonság, arról a Tennant takarítógépeket forgalmazó Tenrom ügyvezető igazgatóját, Gorbai Attilát kérdeztük.

Tovább

Nilfisk-Advance szilárd alapokon (x)

A Nilfisk-Advance több mint egy évszádos tapasztalattal szolgálja ki ügyfeleit, valamint 5000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

Cégünk dániai központtal rendelkezik, és több mint 40 leányvállalattal büszkélked­het, mindezek mellett megközelítőleg 70 országban van jelen disztribúciós hálózatá­val.

Kevesen tudják, hogy a Nilfisk-Advance magyarországi jelenléte igen jelentős. Gyár­tóegységek találhatók Szigethalmon és Nagy­kanizsán is. Közel 600 főt foglalkoztatunk gyárainkban, ahol padlótisztítókat és porszí­vókat (Szigethalom), valamint magasnyomá­sú mosókat (Nagykanizsa) gyártunk a világ minden tájára.
A magyarországi Nilfisk-Advance Kereskedelmi Kft. a Nilfisk-Advance A/S 100 %-os tulaj­donú leányvállalata, több mint 20 éves tapasztalattal és töretlen dinamikával szolgálja ki a takarítási iparágat.

Tovább