Súroló-automata elfordítható fedéllel

- új termék

Az új gyalogkísérős súroló-automata elfordítható fedéllel rendelkezik, amelynél a vízfelszedő a fedél része.

Permalink: https://tisztatertechnologia.hu/cikk/2458/perm

Tagek: european cleaning journal takarítás tisztítás súroló-automata elfordítható fedél 2013 őszi

Share

Ez egy zárolt cikk. A folytatását csak előfizetők olvashatják. Amennyiben van előfizetése, kérjük jelentkezzen be. Amennyiben nincs, az e-shopban előfizethet.

Tagek: european cleaning journal takarítás tisztítás súroló-automata elfordítható fedél 2013 őszi

Share

<< 0 1 2 3 4 >>

Országos Konferencia

- Létesítménygazdálkodás az egészségügyben

Az általánosan elfogadott definíció szerint a létesítménygazdálkodás (facility management) az egy szervezeten belül a munkahely és a munkavégzés szükségleteihez kapcsolódó belső szolgáltatások iránti kereslet és kínálat menedzselése a szervezet stratégiájának figyelembe vételével. Ez az iparág állítja elő a nemzeti össztermék 7%-át, foglalkoztatja a lakosság 9-11%-át. Erre a szervezetet támogató tevékenységre természetesen szükség van a hazai egészségügyben is, ahol magának az épület- és eszközállománynak teljes tételes felmérése, a felmérés eredményeinek validálása és kataszterbe rendezése is még csak folyamatban van.

Tovább

TTT20

Az ételek íze után a mosdók és az éttermi rész tisztasága a legfontosabb az étterem-látogatóknak

- Egy európai felmérés szerint a mosdók tisztasága a második leggyakoribb elégedetlenségi tényező a lassú kiszolgálás után

Több mint 3000 éttermi vendég bevonásával az SCA globális márkája, a Tork megbízásából készített felmérés azt mutatta, hogy 10-ből 9 válaszadó szerint fontos, hogy a vendéglátó egységek mosdói legalább olyan színvonalat képviseljenek, mint az étkezési terület. A válaszadók 61%-a pedig nagyra értékeli, ha láthatja, hogyan készítik elő az ételt a nyitott konyhában, továbbá a vendégek 67 százalékának az is kiemelten fontos, hogy módja legyen megítélni az éttermi konyha tisztaságát és higiéniáját. Annak vizsgálatához, hogy az éttermi élmények hogyan jelennek meg a vendégek szemén keresztül, a Tork modern szemkövető technológia felhasználásával vizuális „hőtérképet” is készített a vendégek élményeiről olyan szemüvegek alkalmazásával, amelyek rögzítik a vendégek szemének minden mozdulatát és tekintetük irányát.

Tovább

TTT20

- 20 éves a TTT-magazin, ami jó apropó arra, hogy beszéljünk a hogyan továbbról

Szeretném, ha ön is kifejtené a véleményét, mit gondol a lapról, és milyennek szeretné látni a jövőben. Hogy ezt megtudjam, fel fogok tenni néhány kérdést, és megtisztelne azzal, ha mint szakmabeli, mint a tisztítás-technológia jövőjét kiemelten fontosnak tartó személy, válaszolna akár a szavazásban, akár elküldené nekem ([email protected]), amit gondol, lát, érez a TTT-magazinnal kapcsolatban.

És most jöjjenek a kérdések. Egy-egy kérdésre 1 héten át lehet szavazni.

Tovább

Kedves Olvasó! - 2015 Január

2015 Január20 éves lett a Tiszta Tér Technológia magazin, ami öröm nekem, és gondolom büszkeség a takarítószakmának is. Meg szeretném köszönni azoknak, akik kitartottak mellettünk, cikkeikkel, hirdetéseikkel, előfizetésükkel lehetővé tették, hogy ezt megérjük. A hűségük számomra mindennél értékesebb, és megalapozza a folytatást.

Tovább

Semmelweis öröksége

A fertőzések megelőzésének legegyszerűbb eszköze a kézmosás

Kézmosás világnapja

A fertőző betegségek 80 százaléka közvetlen érintkezés útján terjed. A külső környezettel közvetlenül érintkezésbe kerülő bőrfelszínek közül a kéz tekinthető a legszennyezettebbnek, esetenként a legfertőzőbbnek. Ezért a gyakori, alapos szappanos kézmosás a fertőzések megelőzésének egyik legegyszerűbb módja. Erre hívja fel a figyelmet az ÁNTSZ a Kézhigiénés Világnapon.

Tovább

Future FM (X)

Future FMTeljes körű facility management szolgáltatás 1991 óta társaságunk tevékenységi köre a piac és ügyfeleink változó igényeinek megfelelően folyamatosan bővült, mára meghatározó szereplőjévé váltunk a magyarországi létesítménygazdálkodási piacnak. Szolgáltatásainkat országos hálózatunkon keresztül biztosítjuk, az ország több mint 168 városában nyújtunk facility management szolgáltatást.

Tovább

Kedves iskola- óvodavezetők, gazdaságisok, gondnokok, iroda- és hivatalvezetők! - 2015 Március

2015 MárciusMár megszokhatták, hogy ilyenkor április végén egyszer csak „bepottyan” önökhöz egy Tiszta Tér Technológia magazin, amiben kifejezetten olyan témákat is találhatnak, amelyek az intézményeik takarításához, tisztításához higiéniájához kapcsolódnak. Íme, mivel készültünk most!

Tovább

A lapos mop egyáltalán nem ördögtől való

— a takarítók is erre vágynak, csak még nem tudnak róla

A terepen járva azt látjuk, hogy az iskolák, óvodák szívesen korszerűsítenék a seprés-felmosás napi feladatát, de az újítás gyakran azon bukik meg, hogy a takarítók mereven ellenállnak. Mert emberből vannak: a megszokottal érzik magukat biztonságban, az újtól meg tartanak, hátha nem boldogulnak majd vele. Pedig ha tudnák, mennyivel könnyebb dolguk lenne...! Íme egy kis kedvcsináló, vagy ha úgy tetszik súgó az új eszközök használatához, sok képpel.

Tovább

A profi

- avagy miről álmodik a királyréti kisvonat?

Kedves Kollégák! – akik botcsinálta vállalkozóként, vagy a szakmájuk iránt érzett olthatatlan szerelemtől késztetve, és persze biztos megélhetést remélve lettetek takarítóvállalkozók. Veletek szeretném megosztani az alábbi néhány gondolatomat remélve, hogy néhányotokból sikerül kicsalogatnom a leírtakkal kapcsolatos gondolatokat.

Tovább

ISSA TISZTÍTÁSTECHNIKAI SZABVÁNY 0714-2014

- A tisztaság mérése a K-12 iskolákban

Ezt az ISSA szabványt, amely K-12 (12 év alatti diákokat oktató) iskolákban a tisztaság mérését szabályozza, konszenzus alapján dolgozták ki iparági szakértők, szakmai szervezetek, oktatási intézmények és egyéb szervezetek.

Tovább

Nem jó, ha vissza kell tartani

– hogyan kerülhetőek el a koszos iskolai toalettek?

Dániában a jobb higiénia eléréséért küzdő szervezet (Council for Better Hygiene) évek óta szervezi a nemzeti iskolai toalettnapot (National School Toilet Day). Céljuk a rendezvénnyel az, hogy felhívják a figyelmet rá, nem mindegy, milyen állapotban vannak az oktatási intézmények WC-i.

Tovább

TOD helyett TÖD-öt mond a MATISZ

— tudja meg, mennyi az idén a takarítás önköltségi díja a szövetség ajánlása szerint

A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) idén újrafogalmazta irányadó takarítási költségmutatóját, és már nem Takarítási Óradíjnak (TOD), hanem Takarítási Önköltségi Díjnak (TÖD) nevezi. Ami nem változott, hogy a TÖD a legalacsonyabb szolgáltatási önköltségi óradíjat kívánja modellezni, amelynél kisebb díjból a szövetség álláspontja szerint a hatályos és vonatkozó törvények, jogszabályok betartásával, valamint a szakmai szempontok figyelembe vételével nem megvalósítható a takarítási szolgáltatás.

Tovább

Kisdiákok igényeire szabva

- 5 tipp a megfelelő kézszárító kiválasztásához

A tökéletes mosdóhelyiséghez kell egy jó kézszárító is, és ha iskoláról van szó, nem árt az sem, ha a masina nem csinál túl nagy zajt. Mert az ijesztő lehet. A gyerekek már csak tudják.

Tovább

A seprőgépek ergonómiája

- ha Józsi, vagy Rózsi jól érzi magát, a munka is jobban megy

Mennyire fontosak egy vezetőüléses seprőgépnél az olyan tényezők, mint a kényelem, az egyszerű használat és a biztonság? A szerző a seprőgépgyártókat kérdezte arról, milyen fejlesztéseket kínálnak legújabban, és azt is kiderítette, milyen hatásuk van ezeknek a termelékenységre és a teljesítményre.

Tovább

RAL-GZ 902

– minőségirányítás a német szerződéses takarításban

Úgy tűnik, Németországban a megrendelők hajlanak arra, hogy a korábbit hanyagolva egy új minőségszabvány mellé tegyék le a voksukat

Tovább

<< 0 1 2 3 4 >>

Egy New York-i utcaseprő nagy szerencséje

- egymillió dolláros sorsjegyet talált

1 millió dollár... Egymillió dollárt érő sorsjegyet talált egy New York-i utcaseprő, amikor a Sandy hurrikán után takarított tavaly október végén - jelentette vasárnap a New York Post című lap. A pénz most már az övé lehet, mivel az eltelt egy évben senki más nem jelentkezett a nyereményért. Ilyen esetben ugyanis a nyereményösszeg a sorsjegy megtalálóját, bemutatóját illeti meg. Az adók és egyéb költségek levonása után 516 ezer dollár (111 millió forint) üti az El Salvadorból hat éve bevándorolt 27 éves férfi markát - írta a lap.

Tovább a cikkhez

Pórul járt egy takarító

- kirúgták, mert nyilatkozott

Elveszítette az állását az a központi vásárcsarnokban takarítóként dolgozó férfi, aki az Együtt-PM szövetségnek nyilatkozott az egykulcsos adóról és az őt foglalkoztató cégnél tapasztalt szabálytalanságokról - hangzott el a pártszövetség hétfői sajtótájékoztatóján Budapesten.

Tovább a cikkhez

Tisztább állomások, munkalehetőségek a helyi lakosoknak

- mintegy 1400 ember vesz részt a MÁV-nál a téli közfoglalkoztatási és képzési programban

A MÁV Zrt. a téli közfoglalkoztatási programban mintegy 850 embernek ad munkalehetőséget a budapesti, pécsi, miskolci, debreceni igazgatóságaihoz tartozó 337 állomás utasforgalmi területeinek takarításának ellátására. További 580 álláskeresőnek biztosít faipari gépkezelői vagy motorfűrész kezelői oktatást a MÁV a program képzési részében. A mintaértékű projektek a kormány meghirdetett téli közfoglalkoztatási programjának elemei. A részvétel kidolgozásához a MÁV a korábbi évek sikeres közfoglalkoztatási projektjeinek pozitív tapasztalatait is felhasználta. Azt is hangsúlyozzák, hogy az egyes sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben a közfoglalkoztatás nem veszélyezteti a vasutas munkahelyeket.

Tovább a cikkhez

Kedves Olvasó! - 2013 November

Veszélyben a kórházak takarítása? - változott-e valami szept­ember óta? A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) jól felkavarta az állóvizet szeptemberben, amikor sajtótájé­koztatót hívott össze a címben szereplő témában. Átvitte az ingerküszöböt. De hozott-e valódi eredményt? A MATISZ szeptember 11-ére hívott össze sajtótá­jékoztatót, amire a jó felütés miatt eljött a hazai gazdasági szaksajtó színe-java. Az egész média attól zengett egy pár na­pig, hogy baj van a kórházak takarításával, mert hogy a ta­karítócégek már nemigen tudják sokáig megfinanszírozni azt, hogy (ingyen) takarítsanak, mert jókora késéssel kapják meg a pénzüket. Persze nem ez az első eset, hogy kezd kritikussá válni a finanszírozás, más években is előfordult már, hogy a MATISZ kénytelen volt néhány levelet megengedni hivatalos helyekre, hogy ugyan már, fizessenek végre. Aztán egyszer csak fizettek.

Tovább a cikkhez

SPRINT V MOPTARTÓ(x)

- a hát barátja

SPRINT V MOPTARTÓ

A szeptemberi berlini CMS vásáron a VERMOP több új termékét mutatta be, köztük a SPRINT V moptartót is.A Sprint rendszer új generációja, a Sprint V moptartó legfőbb előnye, hogy kétszeres időmegta­karítást garantál a napi használatban. A takarítósze­mélyzet a mopot olyan gyorsan helyezheti fel, mint eddig még soha. V alakjának köszönhetően ugyan­is a tartó gond nélkül bevezethető a mopzsebekbe. Ami azért nagy előny, mert nincs szükség arra, hogy a személyzetet a használat előtt külön beta­nítsák.

Tovább a cikkhez

11 tipp a kórházi fertőzések ellen

- a dialízisközpontban minden sokkal nehezebb

Dializis...

Az összes kórházi és egészségügyi intézmény jellegéből adódóan eleve kockáza­tokkal kénytelen számolni. Nem könnyű ugyanis megakadályozni, hogy a fertőző betegségek a többi betegekre, a kórházi személyzetre vagy esetleg a takarító illet­ve üzemeltető dolgozókra is átterjedjenek. De még a kórházi átlagkockázatnál is jóval nagyobb a rizikó a dialízis-kezelések helyszínein. Ezért is kap kiemelten hangsúlyos szerepet a dialízisközpontokban a takarítás

Tovább a cikkhez

ÚJ TERMÉK - GYORS-TÖLTÉS

Gyors-töltés A hosszú ciklusú elektrolitos akkumulátorokat időszakosan fel kell tölteni vízzel.

Tovább a cikkhez

Príma-díjat kapott

- Bagosi Sándor gyulai takarítócég-vezető

Bagosi Sándor jobbról az ötödik...

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnök­sége a vállalkozás területén elért kiemelkedő eredményeket és a meghatározó közéleti tevékenységet ismeri el a Príma-díjjal.

Tovább a cikkhez

Zöld Jelzés 2013

- előre a környezetbarát takarítási szolgáltatásért

MATISZ Zöld jelzés...A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) idei konferenciájának a Zöld Jelzés 2013 nevet adta, ami jól jelzi, hogy milyen fontosnak tartják a környezetbarát takarítási szolgáltatás védjegy kidolgozását és bevezetését. Az október végi konferenciát a MATISZ elnöke, Paár Zoltán nyitotta meg, hangsúlyozva, hogy a fő téma a zöld takarítás lesz.

Tovább a cikkhez

Gresslap padozatok kezelése

- a takarítással nem mindig használunk a padlónak?

gresslap lerakás...

A porózus gresslap egyfajta mumusnak számít a takarítóiparban. Mert nem könnyű tisztán tartani. Pedig a megoldás egészen egyszerű. El kell tüntetni a hegyeket és völgyeket. A padlóburkolatoknál a takarítás szempontjából az egyik fontos tulajdonság az, hogy a bur­kolaton a szennyeződés mennyire tapad meg, és milyen könnyen távolítható el.

Tovább a cikkhez

Az ágazati összefogásról

- csapat/szakmaépítés jeligére

Mint ahogyan a tisztítás-technológia egy komplex szolgáltatás, úgy szerintem az ágazat elismertetése is az, a maga szakmapolitikájával együtt. Véleményem sze­rint, ha ezt a folyamatot gyorsítani szeretnénk, akkor minden oldalról, minden rá ható irányból és résztvevői réteg tapasztalatainak és ötleteinek figyelembe vételé­vel lehetne eredményesebbé és hatékonyabbá tenni. Mindezt megfűszerezve olyan szakemberek és előadók közreműködésével, akik a maguk szakterületén a legki­válóbbak. Nemcsak azokról beszélek, akik közvetlenül befolyásolhatják az ágazat fejlődését, hanem azokról is, akikre jelen pillanatban nem is gondolunk, pedig szerepük lehet a sikereinkben.

Tovább a cikkhez

ÚJ TERMÉK - HIGIÉNIKUS KILINCS

- új zseléadagoló kilincs

Az új zseléadagoló kilincset az egész­ségügy szakembereivel együttműködve fejlesztették ki, célja a jobb kézhigiénia ösztönzése. A higiénikus kilincs a gyár­tó (Pure Hold) szerint a hagyományos lengőajtós kilincset váltja fel. Méghozzá olyan konstrukcióval, amely automati­kusan a kézbe adagolja a fertőtlenítőzse­lét, amikor a felhasználó az ajtót kinyitja. Az intelligens zseléadagoló rendszer garantálja, hogy pontosan a megfelelő mennyiségű zselé kerüljön a kézre (a kéz mérete alapján), és ez a zselé a kézen oszlik szét anélkül, hogy a padlóra ke­rülne. A használó megfogja a kilincset a szokásos módon, hogy kinyissa az ajtót, azután a szokott mozdulattal összedör­zsöli a kezét. A készüléket rozsdamen­tes keretre építették, és igazoltan hasz­nálható vészkijárati ajtóknál is. 1.300 ml űrtartalmú – ez a zselémennyiség kb. 1.300 használathoz elegendő. Úgy tervezték, hogy minimális karbantartási igénye legyen. Anyaga például anti-bakteriális öntisztító műanyag. Felerősítése megegyezik a hagyományos lengőajtó kilincsekével, és felszerelhető azok he­lyett is.

Tovább a cikkhez

Mit is akarnak az épületek gazdái?

- egyszerű szőnyeget, vagy nem árt, ha mást is „tud” a szenny­fogó?

Alakos, logós, fáradságcsökkentő. Egyre gyakoribbak az egyszerű bejárati szennyfogószőnyegek ilyen és hasonló továbbfejlesztett változatai. De vajon va­lóban szükségük van ezekre az extra tulajdonságokra az ügyfeleknek, vagy a leg­többen egyszerűen egy funkcionális szennyfogót szeretnének, amely távol tartja a szennyeződéseket az épület belsejétől?

Tovább a cikkhez

ÚJ TERMÉKEK - ALACSONY ZAJSZINTŰ SÚROLÓAUTOMATA,

Használható kórházakban, szupermarketekben, kereskedelmi egységekben, gondo­zó-otthonokban és iskolákban egyaránt. A súroló-automata a legtöbb padlótípuson képes egyetlen lépésben felmosást, súrolást és vízfelszedést is végezni. A vállalat (Truvox) állítása szerint ez a modell különlegesen alacsony zajszinttel dicsekedhet, ami azt jelenti, hogy a nap bármely szakában lehet vele takarítani. A gép három szélességben – 24 cm, 34 cm és 44 cm – készül. Cserélhető keféi is vannak: keménypadlókhoz és napi takarításhoz, szőnyegtisztítás­hoz és szennyfogókhoz. A nagyobb termelékenységű 340-es vagy 440-es szivattyús verziónak négyliteres a tisztítószertartálya.

Tovább a cikkhez

Kedves Olvasó! - 2013 December

- engedje meg, hogy most ezen az oldalon egyik olvasónk sorait ajánljam a figyelmébe, aki részt vett a Magyar Tisztítás-tech­nológiai Szövetség (MATISZ) október végi Zöld Jelzés 2013 konferenciáján. Cseppentő Tiborné ugyanis azzal fordult hoz­zám, hogy méltatni szeretné a rendezvényt.

Julika örült, hogy ott lehetett, s azt hiszem, ezzel egy páran voltunk még így. Mert a takarítás ezen a napon előtér­be került, számos szakmai újdonsággal. Nagy örömére szol­gált az is, hogy a TV2-ből ismert Kandász Andreát és Váczi Gergőt láthatta, ahogyan a CleanEurope kórtermet szimuláló versenypályáján takarítottak, és az is, hogy a műsorvezetők elismeréssel beszéltek a takarításról.

Julika már negyed százada „szemléli” közvetlen kö­zelről kórházuk takarítását: mondhatjuk úgy, hogy a lustafá­tól a takarító kocsis ill. a gépi takarításig. 2003-tól pedig ve­zethette a takarítószolgálatot a mátészalkai kórházban. Igaz, a megnevezésük háttérszolgálat. Ezért is töltötte el jó érzéssel, hogy a rendezvényen rávilágítottak a takarítás fontosságára. Így, ha szimbolikusan is, de minden takarító egy kicsit a hát­térből az előtérbe került.

Szakmai téren úgy érzi, nagyon sokat köszönhet a MATISZ-nak és Ritz Tibornak. 2005-ben szakma lett a ta­karítás és az oktatásszervezőket sikerült megnyerni, hogy képezzenek takarítókat vidéken is. Beosztottai közül sokan sajátították el a szakmát a tanfolyamokon. A TTT 2008. júni­us-július számában röviden be is számolt arról, hogyan tanul­ták a takarítást.

Julika számára fontos volt a rendezvényen a környezetvéde­lem témaköre is. Kiemelte még a vegyszer nélküli munkaol­dat-készítést, az üvegfelület-tisztítást, a gépbérlést és a takarí­tási szakértők elismerését.

És az ön számára fontosak ezek a témák, és a környezet védel­me?

Tovább a cikkhez

Nilfisk VL500(x)

- új szabvány az egyszerű száraz és nedves padozattisztításban

A Nilfisk VL500 száraz-nedves porszívócsalád teljesítményt és megbízhatóságot kínál ala­csony költségek mellett. Ezzel egy időben olyan jellemzőkkel rendelkezik, amivel a napi ta­karítás egyszerűbb, gyorsabb és biztonságosabb.

Tovább a cikkhez

A takarítás fegyver

- ahol a klór hozott változást

Az eCJ Skandináviában tevékenykedő tudósítója Svédországból küldi jelentését, ami arról szól, miért a takarítás a legfontosabb fegyver a kórházi baktériumok ellen.

Tovább a cikkhez

Kitüntetett program

- az Angol Királyi Közegészségügyi Társaság gratulált hozzá

Az Angol Királyi Közegészségügyi Társaság (The Royal Society for Public Health, RSPH) kitüntette a Rentokil Initial cég ’higiénia a környezetünkben’ (Hygiene Within Our Environment) elnevezésű házon belüli továbbképző tanfolyamát.

Tovább a cikkhez

Leonardo program

- az élethosszig tartó tanulás jegyében

A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) 2013 őszétől  résztvevője a Leonardo uni­ós programnak, amely az élethosszig tartó tanulást célozza meg.Több éves előkészítő munka eredményeként 2013. júliusban a MATISZ sikeres pályázattal uniós támogatást nyert a Leonar­do programon belül takarító-ipari szakemberek képzéséhez. Az élethosszig tartó tanulás takarí­tási programjában Magyarország mellett Finnország, Észtország, Lengyelország és Olaszország vesz részt.

Tovább a cikkhez

Kutyagumi, cigi és tisztítás-technológia

- avagy hogyan lehetne még erősíteni azon, hogy mind többen elismerjék a takarítást

Elmondhatom magamról, hogy szerencsés vagyok. Méghozzá abból a szempontból, hogy amióta „megélhetésszerűen” foglalkozom a takarítással, nem volt problémám a munkám fontosságának elismertetésével. Ez jó érzés. De azt látom, hogy „szakma” szintjén ennek még sok híja van. Ez elszomorít. Jó lenne változtatni rajta. Van rá pár ötletem, hogyan növelhetnénk az esélyeket.

Tovább a cikkhez

Mopoljon velem!

- színkód és dobozrendszer

Ma Magyarországon a professzionális takarítóipari cégek általában mikroszálas törlőkendőket, mopokat használnak a felületek tisztításához. Mint mopgyártó, szeretném néhány fontos rész­letre felhívni a figyelmet.

Tovább a cikkhez

ÚJ TERMÉK - ADAGOLÓK KIS MOSDÓKHOZ

- szappan- és papíradagolóinak kínálatát két mini adagolóval egészítette ki a gyártó (MP Hygiene)

Ezek sokkal kisebbek, mint elődeik, és még a legkisebb mosdókban is felszerelhe­tőek. Az egyik kézi működtetésű adagoló kéz­törlő tekercsekhez (230-mm-es törlőlapokat adagol), a másik pedig elektronikus adagoló, amelynél a törlőlap hossza belső kapcsolóval állítható be. Van igényesebb mosdókhoz ki­fejlesztett változat is, amely védi is a törlőt. Az adagolók anya­ga akrilnitril butadién szti­rol, és mindket­tő rendelkezik fogyásellenőr­ző ablakkal és mindkét olda­lon két zárral.

Tovább a cikkhez

Vívjuk meg a jó csatát!

- az egészségügyi higiénia érdekében

Különösen fontossá váltak az utóbbi 30 évben azok a jelentések, amelyek arról szólnak, hogy a betegek kórházi tartózkodásuk alatt milyen fertőzést kaptak. De képesek-e a kórházi takarítási és higiéniai rendszerek bármilyen előrelépést tenni az olyan egészségügyi fenyegetések ellen, mint a norovírus, MRSA és C. difficile? Vagy esetleg a higiéniai szakemberek csoportjai vesztésre állnak a csatában?

Tovább a cikkhez

Egyéniség kontra higiénia

- amikor a nővérek mutatnak példát az orvosoknak

A kutatók szerint a nővérek a doktorok előtt járnak, amikor a kórházi higiéniáról van szó. Mary-Louise McLaws professzor részt vett a egészségügyi világszervezet (WHO, World Health Organisation) kézhigiéniai irányelvének (Hand Hygiene Guidelines) összeállításában. Az irányelvet 2009-ben léptették életbe. A professzor a bevezetés után többször vizsgálta, hogy az egészségügyben dolgo­zók mennyire tartják be az irányelvet

Tovább a cikkhez

Utazó baktériumbomba?

- avagy: a takarítókocsik is potenciális veszélyforrások?

Egy új takarítókocsi, amely nagy hullámokat keltett a fertőzés elleni harc komoly világában... Amint bevezetnek egy új fertőzés-megelőző technikát, nemsokára felüti a fe­jét egy újabb kockázat. Törvényszerű csapdahelyzet, amiből nincs kiút? Nem lehetséges, hogy a válasz egész idő alatt ott volt a takarítók szeme előtt, a takarítókocsik alakjában. Amelyeket ugye arra használnak, hogy a takarítóesz­közöket szállítsák velük?

Tovább a cikkhez

Kézmosással a fertőzések ellen

- az a jó, ha mindenhol elérhető

Októberben rendezték meg Londonban az Infection Prevention 2013 szakmai ki­állítást, ahol a kézhigiénia is kiemelt terület volt. A tekintélyes esemény házigazdája szo­kás szerint a fertőzés-megelőzési társa­ság (Infection Prevention Society, IPS) volt. Az Infection Prevention szakmai kiállítás egyébként a legnagyobb fertő­zés-megelőzési és megszüntetési ren­dezvény az Egyesült Királyságban. A látogatóknak lehetőséget ad arra, hogy az előadások és az informatív szekci­ók révén betekinthessenek a legújabb fertőzés-megelőzési kutatásokba, az oktatásba és a szakterület ismereteibe.

Tovább a cikkhez

A „nagytestvér” a kórházban is figyelhet

- hogyan szoktatják rá a kézmosásra a személyzetet az ameri­kai kórházakban

Mivel közismert, hogy az egészségügyi dolgozók körében megdöbbentően ala­csony azok aránya, akik kezet mosnak – a költségek pedig egyre nőnek a kór­házi megbetegedések miatt – egyes amerikai kórházak kénytelenek voltak olyan extrém módszerekhez folyamodni, amelyekkel jobb higiéniára ösztönözhetik az orvosokat és a nővéreket

Tovább a cikkhez

A réz aurája

- az Cu a környezetében is antimikrobiális hatást fejt ki

Érdekes eredmények születtek egy görög kórház újszülött-osztályán, ahol a rézzel (vegyjele Cu) bevont klinikai felületeket tanulmányozták. A réz, mint köztudott (akárcsak az ezüst), antimikrobiális hatású elem. De a kutatás azt is ismét igazol­ta, hogy a réznél ennél is többről van szó. Vagyis a rézfelületek nemcsak annyit „tudnak”, hogy 90 százalékkal csökkentik a fertőzések továbbterjedését, hanem aura-szerű hatást is kifejtenek. Azaz azokon a nem rézalapú felületeken is jelentősen csökkentik a kórokozók megtelepedését, amelyek a rézfelületektől nincsenek messzebb 50 cm-nél.

Tovább a cikkhez

Tervezzük meg!

- ha alhanyagoljuk a karbantartást, azzal nem spórolunk!

Gondolta volna, hogy érdemes előre megtervezett szőnyegtisztítási rendszert be­vezetni? Tudja, hogy miért? Nem baj, ha nem.-) Íme, a legfontosabb kihívások, ha szőnyegtisztításról van szó. És a válaszok a kihívásokra.

Tovább a cikkhez

Szaniter-higiénia

– áttekintés szektorról szektorra

Mik a legjobb típusú szaniterrendszerek egy kórházban? Vagy egy középiskolá­ban? Színvonalas étteremben? Előkelő irodában? Szaniterberendezés-gyártók mutatják be, milyen intézkedésekre, változtatásokra lehet szükség a négy kü­lönböző szektorban ahhoz, hogy minél tökéletesebb legyen a mosdóhigiénia. Azt is elmondják, szerintük melyik termékek, rendszerek lehetnek a legmegfele­lőbbek az egyes területeken.

Tovább a cikkhez

A jó marketing húzóereje

- hová vezetnek a különböző stratégiák?

A takarítóipari termékforgalmazó szektor gyakran szenved a jó marketing hi­ányától, mivel sok vállalat keveset, vagy egyáltalán nem invesztál erre a célra. Most azt nézzük meg, mennyire fontos az aktív marketing egy forgalmazócégnél, és szolgálunk néhány tanáccsal, hogyan lehet elkezdeni.

Tovább a cikkhez

Bizalom a köz és a magánszférában

- avagy: hogyan teremtsünk barátságos szigetet?

Csuka József Nagyon speciális területre tévedtünk ebben a számban. Azt gondolom, hogy egy egészség­ügyi intézmény tisztaságát, higiéniai ellátottságát nem lehet eléggé hangsúlyozni. Nincs az az extra minőségi szint, amit ne lehetne, vagy kellene javítani, ha az egészségügy tisztaság­kultúrájáról van szó. Ezzel szemben az általam – hál’ Istennek – ritkán látogatott intézmé­nyek állapota kevéssé fogott meg.

Tovább a cikkhez

CleanEurope döntő

- a magyar csapat győzött

CleanEuropeA Zöld Jelzés 2013 konferencián zajlott a CleanEurope nemzetközi tisztítás-technológiai szakmai vetélkedő magyar döntője, és kihirdették az összetett verseny győztesét is.
Mint ismert, a CleanEurope-on a versenyzők nyirkos felmosásban és gépi padlósúrolásban+gépi vízfelszívásban mérik össze a tudásukat. Számít az ügyesség és a gyorsaság is. Kétfős csapatok versenyeznek. A felmosás egyéni szám, a gépi takarítás páros.

Tovább a cikkhez

Zöld jelzés 2013 konferencia

- október 29-én!

Zöld Jelzés 2013 A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) a „Világos gondolatok, tiszta jövőkép a tisztaság szerelmeseinek” szlogent választotta „Zöld Jelzés 2013” konferenciájához, ami 2013 október 29-én lesz, a Budapest Airport Hotel Stációban (cím: Vecsés, Széchenyi u. 20.).

A konferencia fő témája: hogyan, milyen követelmények alapján, mikortól vezetik be a környezetbarát tisztítás-technológiai (takarítási) védjegyet.

A „Zöld Jelzés 2013” konferencia egyébként 4 az 1-ben rendezvény.

Tovább a cikkhez

CSR – takarítás önként, ingyen, kedvvel, együtt, egymásért

- avagy benyomások a nagy takarítási napról a budapesti Fűtött utcából

 Fűtött utca - Hajléktalanszálló

A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) október első napjaira hirdette meg a nagy takarítási napo(ka)t, a társadalmi felelősség-vállalás (CSR) jegyében. Ez azt jelenti, hogy a program keretében a takarítók önkéntes munkát végeztek, vagyis vállalták, hogy pár óra hosszat takarítanak az előre kijelölt helyszíneken. Győrben már szeptember 20-án (a takarítás világnapjához kapcsolódva) megtartották a nagy takarítási napot. A Mindszentpusztai Autista Otthonban végeztek nagytakarítást a Per-Clean Kft. dolgozói, méghozzá környezettudatos tisztítószerekkel.

Tovább a cikkhez

Kedves Olvasó - 2013 Szeptember

Nagy változások voltak nyáron a Tiszta Tér Technológia magazinnál!

Akik rendszeresen látogatják weboldalunkat, azok már láthatták: megújult a tisztatertechnologia.hu, vagyis az online TTT. Az új weboldal letisztultan egyszerű, jól használható, a hírek többféleképpen csoportosíthatóak, kereshetőek, így könnyű egy-egy témáról információkat gyűjteni. Tudjon róla, hogy már videót is el tudunk helyezni az oldalon!

Tovább a cikkhez

VERMOP LIQUID(x)

- a „Liquid” névvel prezentálja a VERMOP tisztítószerszortimentjét. A Liquid szó latin eredetű (lat.: liquidus), jelentése „folyékony, tiszta”.

VERMOP temék katalógus...

A VERMOP több mint 80 éve a mopok szakértője. Most azonban ennél is tovább léptünk: a mopokhoz új fejlesztésű tisztítószer-választékot is kínálunk Önnek. Minden tisztítószerünket az évek során már bevált mopok szálminőségéhez igazítottunk, hogy megbízható tisztaságot érjen el objektumában.

Tovább a cikkhez

Új szűrőtisztító technika

- új termék

Íme az első olyan vezetőüléses seprőgép, amelyben az úgynevezett „hirtelen légáramlással tisztító technikát” alkalmazzák a szűrők pormentesítéséhez.

Tovább a cikkhez

Zöld jelzés 2013

- Nemzetközi tisztítás-technológiai konferencia és kiállítás

A Magyar Tisztítás-Technológiai Szövetség (MATISZ) október 29-én rendezi éves konferenciáját, Zöld Jelzés 2013 címmel.

Tovább a cikkhez

MATISZ HÍREK

- most lehet előzni a konkurenciát! Előrébb és feljebb tudja pozícionálni a cégét!

Készüljön fel, mert ősszel új lehetőségek nyílnak meg a minőségi munkára felkészült takarító cégek előtt!

Megkezdődött a környezetbarát tisztítás-technológiai (takarítási) védjegy minősítési rendszerének kidolgozása. Részletek a MATISZ honlapján.

Tovább a cikkhez

Gazdaságosság és hatékonyság a housekeeping területén

- avagy milyen is a jó, takarékos és hatékony vegyszer 2013-ban?

Először 1998-ban voltam tisztítás-technológiai kiállításon, Amszterdamban. Az idő tájt jelentek meg az első törekvések arra, hogy minél jobban csökkentsük a felhasznált tisztítószerek számát. Innen jön a kérdés: vajon megoldást nyújthat-e egyetlen termék minden felmerülő problémánkra? A válasz szerintem határozottan nem. De azért ne söpörjük a szőnyeg alá a fő kérdést: ésszerű tervezéssel tudjuk-e csökkenteni a tisztítószerek számát? S tudunk-e ezzel költségmegtakarítást elérni?

Tovább a cikkhez

ESD padozatok védelme

- a megrendelő érdeke is, hogy az ipari padló kifogástalan állapotban legyen

A ragasztócsikok eltávolítása aprólékos munka...

Az elektronikai iparban gondoskodni kell a gyártóhelyiségek elektrosztatikus feltöltődés elleni védelméről. Vagyis a helyiségben keletkező összes feltöltődést el kell vezetni a földelési rendszeren annak érdekében, hogy ne keletkezzen elektromos kisülés. Az elvezetés egyik fontos közege a vezetőképes padló, ami csak akkor képes betölteni funkcióját, ha gondoskodnak róla, hogy megtartsa ezt a képességét. Itt lépnek be a képbe a takarítók.

Tovább a cikkhez

Egy kéztörlőt adjunk!

- új termék

Ma már minden ügyfélkörnyezethez van megfelelő papírkéztörlő – mondja a gyártó cég (SCA).

Tovább a cikkhez

Megnyitott a kelet-közép-európai gépfelújítási és bérlési központ!

- augusztus elsején nyitott meg a kelet-közép-európai piacot Kolozsvárról kiszolgáló takarítógép-felújítási és takarítógép-bérlési központ.

Gorbai AttilaHogy mi ebben az igazi újdonság, arról a Tennant takarítógépeket forgalmazó Tenrom ügyvezető igazgatóját, Gorbai Attilát kérdeztük.

Tovább a cikkhez

Súroló-automata elfordítható fedéllel

- új termék

Az új gyalogkísérős súroló-automata elfordítható fedéllel rendelkezik, amelynél a vízfelszedő a fedél része.

Tovább a cikkhez

Elegük lett a nonstop mosásból

- A Ragdale Hall luxus-üdülőhotel vendégei tiszta köntöshöz szoktak...

Alaptisztítás ESD padlón...

A luxushotel és üdülő vendégei jobb kiszolgálása érdekében hatásosabbá és hatékonyabbá akarta tenni mosatási tevékenységét. A megvalósításhoz külsős szakértőt kértek fel.A Leicestershire megyében fekvő Ragdale Hall Nagy- Britannia egyik legkiválóbb gyógyüdülője. Mekka azok számára, akik luxus szintű kikapcsolódást keresnek a mindennapi stressz után. Az intézményben 91 szoba van, de a szállást is igénylő vendégeken kívül napi látogatókat is fogadnak. Az idelátogatók hozzá vannak szokva ahhoz, hogy a tiszta köntösök és törülközők korlátlanul állnak a rendelkezésükre. De ezt eddig nem volt egyszerű biztosítani.

Tovább a cikkhez

Kedves Olvasó! - 2013 Október

Két takarítással kapcsolatos hír forgott a médiában, amikor ezeket a sorokat írtam.

Radge Hall...1. Példátlanul súlyos gazdasági bűncselekményt leplezett le a rendőrség és az adóhatóság. A közokirat-hamisítás miatt indult nyomozás adócsalást, költségvetési csalást, csalást, sikkasztást, csődbűncselekményt, a számvitel rendjének megsértését és pénzmosás gyanúját tárta fel.

Tovább a cikkhez

Nilfisk SC1500 – Szabvány a ráállós padlótisztítók közt

- álljon a gépre, nyomja meg a pedált és takarítson. Ennyire egyszerű az új Nilfisk SC 1500 kezelése.

Radge Hall...A Nilfisk-Advance új szabványt teremtett a ráállós padlótisztítók közt a kompakt, ám mégis nagy teljesítményű, megbízható, egyszerűen kezelhető és a felhasználó számára oktatást nem igénylő gépének bemutatásával.

Tovább a cikkhez

A magyar csapat győzni szeretne

- avagy: miért jó traktorúszó-versenyt hirdetni?

Pintér Zoltán, Bonto Vanda, Balogh József

Korábban kórház-takarítási munkáik is voltak, jelenleg, irodai, iskolai, üzemi, tisztatéri területeken dolgoznak. A Carpex Kft. 1994 óta foglalkozik takarítással. Ők adják a magyar ötletre az idén először megrendezett Clean Europe takarítóverseny egyetlen magyar résztvevő csapatát. Két forduló után vezetnek, és szeretnének nyerni. A csapat tagjai: Bonto Vanda és Balogh József, a szakértőjük Pintér Zoltán, a cég vezetője. Őt faggatta a TTT a versennyel kapcsolatban.

Tovább a cikkhez

MATISZ HÍR

- Zöld Jelzés 2013

Zöld Jelzés 2013Új nézőpontból a Takarítás – nemzetközi és hazai előadók – a tisztítás-technológiai védjegy bemutatása, a tisztítás-technológiában.

Tovább a cikkhez

Rapid rend és tisztaság

- a szakácsnak nem árt néhány szövetséges

A takarítást és a higiéniát sohasem szabad elhanyagolni az élelmiszer-feldolgozó területeken. Nehéz lehet azonban a szigorú követelményeket kielégíteni olyan konyhában, ahol a személyzetnek nincs megállása. Az eCJ tisztítás-technológiai szakembereket kérdezett arról, milyen rendszereket kínál a cégük, amely kombinálni tudja a magas higiéniai színvonalat a sebességgel és hatékonysággal. Mert szerintünk ez kell az élelmiszer-előkészítési területek optimális takarításához.Amikor valaki ételt készít egy nagyon éhes vendégnek, nyilvánvaló, hogy tempósan fog hozzá, de közben ügyel arra is, hogy az étel jó ízű és gusztusos legyen. Legalább ennyire fontos az is, hogy a higiéniai szabályokat tartsa be, vagyis hogy az étel állandó tiszta körülmények között készüljön. Mert az íz és a gyorsaság fontos, de biztonság nélkül mit sem ér.

Tovább a cikkhez

A tűzkárt lehetőségként is fel lehet fogni

- a felújítás új takarítási koncepciót is hozott

Egy nagy tűz miatt pár éve teljesen le kellett állnia a dél-német Eugen Gruninger Großmetzgerei húsfeldolgozó üzemének, ami egyébként eléggé korszerű építmény­nek számított már akkoriban is. Ezek után senki nem gondolta volna, hogy a csa­ládi üzem mégis megéri a 100. születésnapját. Az álom azonban valóra vált. Sőt. A hús- és kolbászáruk feldolgozásának csalá­di hagyományát kibővülve, 23.500 négyzet­méteren vitték tovább a tűz után. Ráadásul új minőségi színvonalat tűztek ki maguk elé, amit teljesítettek is. A 10.500 négyzetmé­teres termelőcsarnokot például a legújabb fejlesztésű berendezésekkel szerelték fel. S a megújulás érvényes volt a tisztítás-technikai megoldásokra is. Hiszen, mint a tulajdono­sok mondják, az élelmiszer-feldolgozó iparágban a tisztaságot illetően nem lé­tezhet kompromisszum.

Tovább a cikkhez

A WC a vendéglő névjegykártyája

- a jól felszerelt tiszta WC elégedetté teszi a vendégeket

Harminc éve a forró éjszakák szinonimája a düsseldorfi Königsallee utcában ta­lálható Checker’s mulató. A padok, ülősarkok és szeparék olyan csendes zugokat kínálnak, ahol a zene mellett jókat lehet beszélgetni. Persze, a szaniterhelyiségek felszerelésének is meg kell felelnie a közönség, az üzemeltető és a különleges at­moszféra kívánalmainak. Vagyis tudni kell gondoskodni arról, hogy még a legna­gyobb zsúfoltság idején is legyen papír, szappan, és tisztaság. Barátságos alkalmazottak, szép környezet, kiváló ételek, hűtött italok és a higié­niai követelmények betartása. A felsorolt „kellékek” mind kellenek ahhoz, hogy az éjjeli mulatók, bárok, diszkók sikeresek legyenek.

Tovább a cikkhez

Seprőgéptechnika

- a porszemtől a flakonig

Sok érv szól a padlók állandó takarítása mellett: a szép látvány és ezzel a vállalat tiszta arculata, a munkatársak kellemes érzése, a gépek és berendezések zavarta­lan üzeme vagy a balesetvédelem. A seprő- és szívó-seprőgépek nagy felületek szá­raz tisztítására alkalmasak – ezekkel az olyan darabos szemetet, mint a flakon, éppen olyan biztonsággal el lehet távolítani a padlóról, mint a finom port. Általánosságban azt lehet mon­dani, hogy a körülményektől és a kiszemelt seprőgép tulajdon­ságaitól is függ, melyik típust hova érdemesebb megvenni. Nézzünk ehhez néhány szempontot.

Tovább a cikkhez

A vendégek a tisztaságra szavaztak

- a vendéglátásban egész évben nagytakarítási szintet várnak el

A nagytakarítás igénye élő elv a vendéglátásban. Ráadásul a tanulmány azt is kimutatta, hogy az európaiak 61 százaléka elvárja a vendéglátással foglalkozó üzemeltetőktől azt is, hogy a nagytakarítás színvonalát egész évben tartsák fenn. A P&G arra a kérdésre keresett választ, hogyan vélekednek az egyes országok­ban a nagytakarításról a vendéglátásban. A felmérésben francia, olasz, német, brit és spanyol érdekelteket kérdeztek meg, összesen 550-et.

Tovább a cikkhez

Rezsicsökkentés minőségjavulással!

- rezsicsökkentéssel a jobb minőségért

Az élelmiszer-ipari-, egészségügyi-, szálloda és vendéglátó-ipari-, épülettisztí­tási, stb. tisztítás-technológiai folyamatokban használt tisztítószeres oldatoknál a víz elpárolog a tiszított felszínről.

Tovább a cikkhez

Csak vizet használ a tisztításhoz

- új termék

Takarítógépekbe szereli be a gyártójuk (Nilfisk) azt az új rendszert, mely felkí­nálja, hogy tiszta vizet vagy csak nagyon kevés tisztítószert használjanak a tisztításhoz.

Tovább a cikkhez

El a kezekkel?!

- avagy: nem a vegyszer a legfontosabb a fertőzésmegelőzésben?

Feldolgozás elött...

Az élelmiszer-feldolgozásra szolgáló környezet kialakításánál alapvető szem­pont kell hogy legyen az élelmiszer-higiénia, amelynek nélkülözhetetlen kel­lékei a biztonságos tisztítószerek. A takarításhoz is elengedhetetlenek, és a fertőzésmegelőzéshez is. Azonban a továbbfertőzés megszüntetéséhez nem csak tisztítószerek kellenek...
Legtöbben tudjuk, hogy milyen fontos szerepet játszanak az élelmiszerekre nem veszélyes tisztítószerek az élelmiszerfeldolgozó-iparban a felületek tisztán tartásában és a berendezések tisztításában. De ha már ez a téma, nem szabad megfeledkezni a periferiális eszközökről sem, például a kesztyűkről, lehúzók­ról, színkódolt kendőkről, kézhigiéniai felszerelésekről és könnyen tisztítható adagolókról sem. Hiszen ezeknek szintén fontos szerepük van az élelmiszer-higiéniában. A gyártók nagy része legalábbis azzal érvel, hogy az ilyen termé­kek és rendszerek legalább annyira fontosak – ha nem fontosabbak –, mint a konyhai vegyszerek.

Tovább a cikkhez

A sörfőzde a „tojásrakó gyapjas tejelő anyakocára” alapoz

- a tisztasági parancs a közlekedési útvonalakra is érvényes

Az olyan jó nevű sörmárkák, mint a Carlsberg, az Astra és a Holsten a hamburgi 1-es számú sörfőzdéből kerülnek ki. Ez az az üzem, ahol a lehető legjobb ter­mékminőség és higiénia alapelvárás. A sört itt az 1516-ban született Deutsches Reinheitsgebot (német tisztasági parancs) szellemében főzik. A tisztaságot pedig ez a sörfőzde szó szerint érti. Rainer Bodenbinder már 21 éve dolgozik a Carlsberg Deutschland Logistik cégnek, és saját területén ismert szakember. A Holsten sörfőzdében a kész­áruraktár-üzemen belüli szállít­mányozás műszakvezetőjeként azért is ő a felelős, hogy a csar­nokok és a közlekedési útvonalak tiszták és szeméttől mentesek le­gyenek. Ez nemcsak a szállítójár­művek zavartalan használatához elengedhetetlen, hanem baleset­védelmi szempontból is.

Tovább a cikkhez

Mintha szellemek járnának a wellnessben és a kaszinóban

- íme a példa, hogy a súroló-automaták lehetnek szuper csende­sek is

Szinte észrevétlenül halad végig a spéci gyalogkísérős súrolóautomata a szállodai uszoda fehér járólapjain. Kompakt és csendes. A Schloss Montabaur szálloda Business-Spa (üzletemberek gyógyüdülője) évi 60 ezer vendégéjszakájával a legnagyobb szállodai üzem Rheinland-Pfalz terü­letén. A 287 szoba hat vendégházra oszlik el. A Business-Spa reggel hétkor nyit, területén fitnesz-szoba, szaunák és uszoda található. A két takarítónő eddigre már kitakarította a tusolókat és öltözőket, fertőtlenítette a fitnesz-készülékeket, és megtisztította a padlót. Közben az első korán kelő sportemberek már le is úszták a napi adagjukat az úszómedencében.

Tovább a cikkhez

Ezért kell a pékségben gépi padlótisztítás

- a hozzávalókból nem csak kifli lehet, hanem makacs szennyeződés is

Amikor Otto Wedemann több mint 100 évvel ezelőtt Hamburg-Harburgban át­vette a péküzemet inasévei munkaadójától, még abszolút magától értetődő dolog volt, hogy az összes előforduló takarítási feladatot a legfiatalabb tanulónak kellett elvégeznie. Az ilyen munkamegosztás ma persze elképzelhetetlen – azóta a taka­rítás gépesített, és külön személyzet dolga. A pékséget ma már a 4. generációt képviselő Franziska vezeti, sikeresen. S ugyan még mindig kézműipari ügyességgel dolgoznak a péküzemben, munkájukhoz már a korszerű gyártási eljárásokat is használják. És a korszerű tisztítás-tech­nológiai megoldásokat úgyszintén. Mert egyértelmű számukra, hogy a szigorú higiéniai követelmények időszakában a takarítás nem szorulhat a háttérbe. A sütöde ezért a professzionális takarítási technikára, azon belül az egyik vezető takarítógép-gyártóra (Nilfisk) támaszkodik.

Tovább a cikkhez

Kinek éri meg feketelistás céggel dolgozni? 1. rész

- egy szakképzett takarító gondolatai

Tapasztalatom szerint annak ellenére, hogy a mai világban minden technikai eszköz adott, és általában minden háztartásban elérhető, az emberek alkalma­zottként nem használják e lehetőségeket arra, hogy őket ne lehessen kihasználni. Egy ideje (kb. a rendszerváltás óta) mindig megné­zem, kivel dolgozom együtt. Két dolog érdekel a biz­tonságom érdekében. Az egyik, hogy az adott cég, akinél elhelyezkedem, bejelentett-e engem. A másik, hogy szerepel-e a feketelistán. Az elsőnek a nyugdí­jam és a betegbiztosításom szempontjából tulajdoní­tok jelentőséget. A másodikra azért vagyok kíváncsi, hogy vajon a cégem mennyire korrekt a piacon. Mert ebből sejtem, mire számíthatok én, mint munkaválla­ló a munkavégzésem során, milyenek lesznek a munkakörülményeim, és vajon meddig tarthat a munkaviszonyom.

Tovább a cikkhez

Környezetvédő mop

- új termék

A gyártó (Reflex Systems) állítása szerint a zöld takarítás jövedelmező is lehet, még­hozzá éppen azáltal, hogy védi a környezetet.

Tovább a cikkhez

A tisztaság valóban bevételt hoz?

- meglátni és... avagy az első benyomás élménye

Csuka József

A címben szereplő kérdésre szerintem csak igennel lehet válaszolni: a tisztaság bevételt hoz. És az is meggyőződésem, hogy fontos az első benyomás. Valamint abban is hiszek, hogy egy szállo­dában nem csak a hall padlója kell hogy makulátlan legyen, hanem a kiszolgáló helyiségeké is. És nem azért, mert esetleg beláthat oda valaki, mint ahogy én is beláttam...
Remélem nagyszerű nyaralással, pihenéssel töltötte az évi ren­des kikapcsolódását és megújult erővel vághat bele az év máso­dik felébe. Vágjunk hát bele! A bevezetésben felvetettem néhány dolgot. Jogos? Nem? Igazolásaként kérem válaszolja meg magá­ban a következő pár kérdést. De őszintén!

Tovább a cikkhez

Mégis gond van a kórháztakarítással?

- az MSZP szerint igen!

A pénzkivonás, az intézmények államosítása, az osztálybezárások és az orvoselvándorlás miatt áll összeomlás elõtt az egészségügy az MSZP szerint

Tovább a cikkhez

Az EMMI cáfol

- a szakállamtitkárság szerint nincs vészhelyzetben a kórházak takarítása

Mint beszámoltunk róla, szerdán sajtótájékoztatót tartott a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ), ahol ismertetették, milyen komoly gondokat okoz a takarítóknak az, hogy a kórházak inem fizetenek (időben). Beszámolójuk szerint van olyan kórház is, ahol már 16 hónapja vár a pénzére a takarítócég. A tájékoztató címe az volt, hogy „Veszélyhelyzetben a kórházak takarítása”.

Tovább a cikkhez

TeSzedd!

- országos szemétgyűjtési akciónap

Az országos TeSzedd! akciónap idén szeptember 14-ére, szombatra esik.

Tovább a cikkhez

Vészhelyzetben a kórházak takarítása

- 2 milliárd forinttal tartoznak

Kórháztakarítás, forrás: ISSNéhány egészségügyi intézmény képtelen kifizetni a minőségi takarítást, ezért nem garantálható az intézmények szakszerű tisztítása. Két milliárd forinttal tartoznak csak a takarítóknak.

Semmelweis hazájában veszélyben a higiénia! Van olyan kórház, amely már 16 hónapja nem fizetett a takarítócégnek, átlagban pedig 3 hónapos késéssel kapják meg a pénzüket a szolgáltatók. Vagyis a takarítócégek kénytelenek megfinanszírozni azt, hogy a kórházakban tisztaság legyen – derült ki a takarítószakma szerdai sajtótájékoztatóján.

Tovább a cikkhez

Sziget - Szerdán kezdődött a nagytakarítás

Sziget 2013

Két mosógép takarítja majd a burkolt utakat?

Szerdán kezdődött az óbudai Hajógyári-sziget utótakarítása a vasárnap zárult Sziget fesztivál után - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó (FKF) Zrt.
A tájékoztatás szerint száz munkás és hat hulladékszállító jármű szükséges a fesztivál helyszínének végső kitakarításához.

Tovább a cikkhez

A britek nem rajonganak az okoskukákért

Londoni okoskuka

A hatóságok hadat üzentek a Londonban egyre terjedő intelligens szemeteskukáknak.



Az elmúlt hetek titkos adatgyűjtési botrányai nyomán a brit hatóságok harcot hirdettek a Londonban egyre jobban terjedő intelligens szemeteskukák ellen – számolt be az Index. A Renew cég népszerű kukái ugyanis képesek arra, hogy adatokat gyűjtsenek az arra haladó okostelefon-tulajdonosokról.

Tovább a cikkhez

A magyar takarítócsapat vezet!

A Clean Europe tisztítás-technológiai vetélkedőn eddig a Carpex csapata szerezte a legtöbb pontot.

A Carpex Kft. csapata, Bonto Vanda, Pintér Zoltán és Balogh JózsefA 2012-es őszi szakmai konferencián megrendezett tisztítás-technológiai versenyen is nyert, s ezen a győzelmen felbuzdulva indult el az idén először megrendezett Clean Europe versenyen a Carpex Kft. csapata. Egyébként bár a verseny magyar ötlet (Ritz Tiboré), mégis a Carpex az egyetlen versenyző magyar team.

Tovább a cikkhez

Zöld jelzés 2013

Nemzetközi tisztítás-technológiai konferencia és kiállítás októberben!

Zöld Jelzés 2013A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ)az idén október 29-ére hirdette meg szokásos őszi konferenciáját, Zöld Jelzés 2013 címmel. A helyszín Vecsés, Airport Hotel Stáció. A konferencia fő témája a környezetbarát tisztítás-technológiai (takarítás) védjegy, minősítési rendszer magyarországi bevezetése.

Tovább a cikkhez

Kedves Olvasó! - 2013 június-július

World_FM_Day_2013

A tisztítástechnológia a létesítménygazdálkodás nagycsaládjához tartozik, s a szolgáltatók közül nem kevesen vannak, akik nem „csupán” takarítással foglalkoznak.

Hanem teljes, vagy részleges Facility Management (FM) szolgáltatást nyújtanak. Miért említem ezt meg? Mert június 27-én ünnepelte az idén a Magyar Létesítménygazdálkodási Szövetség (HFMS), és a szakmában érdekeltek a létesítménygazdálkodás világnapját. Ön is büszke arra, hogy a létesítménygazdálkodás ad önnek kenyeret? - kérdezik a meghívójukban. Azt hiszem, igennel felelhetünk.

Tovább a cikkhez

Kézi tisztítószerek (x)

Bemutatkozik a Kärcher legújabb termékcsaládja:

a kézi tisztítószerek, amelyekkel a napi takarítás haté­kony, kíméletes és gazdaságos.Kiknek ajánljuk a kézi tisztítószereket és miért?
A kézi tisztításnak úgy, mint régen ma is központi fontossága van a napi takarításban, amelyhez a tisz­títószer az alapvető eszköz.

Tovább a cikkhez

Aranyat és ezüstöt is hozott a magyar csapat

- a döntő Budapesten lesz!

A magyar szervezésű európai takarítóverseny, a Clean Europe első két fordulója már lezajlott. A verseny ötletgazdáját, Ritz Tibort kérdeztük a tapasztalatairól.
A Clean Europe takarítóversenyt magyar kez­deményezésre idén rendezték meg először. A ta­karítók alaptisztításban és nyirkos feltörlésben mérhetik össze a tudásukat. A négyfordulós ver­senyből kettő már lezajlott. A varsói vásáron ren­dezett versenyen egy-egy román, olasz, magyar és két lengyel csapat vett részt. A veronain pedig volt egy-egy román, olasz, magyar és svéd, illetve két szlovén csapat.

Tovább a cikkhez

„A piac törvényszerűségeiben hiszek! Büntetlenül a rossz úton nem lehet sokáig menni.”

- mi a pálya!

Csákó Torsten helyzetértékelése a P. Dussmann Kft-ről és a szakmáról négy pontban.
Felvetések és javaslatok a szakmai szövetség szá­mára. Hogy néz ki a takarítási szakma egy piacvezető cég ügyvezetői széké­ből?

A 2012-es év tapasztalatai
vegyesnek mondahatók, ha diplomatikusan akarok fogalmazni. Az FM piac, mondjuk úgy, nem szárnyalt. A válság hatására elsősorban az állami intézmé­nyek visszaveszik a szolgáltatásokat saját üzemeltetésbe, vagy pályázat nélkül – számunkra követhetetlen módon – más cégeknek adják tovább. Külföldi cé­geknek nehéz a helyzete ma Magyarországon, de mi hosszú távra tervezünk.

Tovább a cikkhez

Tisztítószerek osztályozása, címkézése, csomagolása

- CLP – 2015 június 1-ig kell áttérni

Mivel bizonytalanságot jeleztek nekünk a piacról azzal kapcsolatban, hogy mi­kortól is kell a tisztítószereknél (hivatalosan: keverékeknél) alkalmazni a CLP-t, utána néztünk a dolognak.

Tisztítás-technológiai forgalmazó jelezte szerkesztőségünnek, hogy bár a vonatkozó rendelet szerint keverékeknél (köznyelven: tisztítószereknél) 2015 jú­nius 1-ig kell bevezetni a CLP alkalmazását (http://www.okbi.hu/index.php/en/ghs-hataridok), mégis olyan nyomást tapasztalt, részben az ÁNTSZ, részben a kémiai biztonsági adatlapok készítésével foglalkozó szakértők részéről, ami arra utalt, mintha már most is alkalmazniuk kellene a keverékek gyártóinak/forgalmazóinak a CLP-t, és ezért büntethetőek is lennének. Ugyanis az emíltett szakemberek ezt mondták nekik.

A kérdéskörrel kapcsolatban az Országos Kémiai Biztonsági Intézet, valamint az Országos Tisztifőorvosi Hivatal Közegészségügyi Főosztálya az alábbi tájékoztatást adta:

Tovább a cikkhez

CMS Berlin – 2013. szeptember 24-27.

- kiállítás, vásár és szakmai kongresszus egyben

A hagyományosan kétévente rendezett CMS Berlin tisztítás-technológiai kiállítás és vásár az idén szeptember 24. és 27. között látogatható a Messe Berlin kiállítási területén.

Németország Európa legnagyobb takarítópiacát képviseli, ezért is meghatározó a CMS Berlin szerepe. A rendezvény megmutatja a takarítóipar legújabb trend­jeit, termékekeit, megoldásait és szolgáltatásait.
Megjelennek a legfrissebb fejlesztésű takarítóberendezések, gépek, eszközök, rendszerek, tisztítószerek, kiegészítők, vegytisztítási és karbantartási eszközök, ipari higiéniai termékek, műszaki berendezések, munka- és védő­ruházatok is.

Tovább a cikkhez

Szívvel, szaktudással, bérléssel

- így adta vissza a takarítás a kormányzati épület nemes megjelenését

A berlini tartományi kormányzati hivatal igazgatója levélben köszönte meg a ta­karítócégnek azt a munkát, amelyet a főkormányzatnál végeztek. A műemléki épület megjelenése ugyanis teljesen megújult. A cégnél persze nagy volt az öröm a levél miatt, ami az elégedettséget tükrözte. De miért volt ez az ügy ekkora nagy dolog, hogy az igazgató maga ragadott tollat?

Általában véve és magától értetődően a tisztaság volt a követelmény. Így a takarítócég (Klüh Cleaning) mindent megtett azért, hogy ne legyenek hibák miatti panaszok. Ahogy ők fogalmaz­tak, szívüket és szaktudásukat is bele kell adniuk a munkába. De nézzük, miért is volt olyan különleges ez a megbízás.

Tovább a cikkhez

www.matisz.org

– azaz, mi történik ma a tisztítás-technológiai (takarí­tási), létesítmény-üzemeltetési szakmában Magyarországon?

A MATISZ megújult honlapján percről-percre követheti az eseményeket!

„Teérted hajtok, hogy mindened meglegyen…” – emlékeznek még? Vagy huszonöt éve éne­kelte ezt a dalt a Hobó Blues Band nagy sikerű dupla albumán, aminek Vadászat volt a címe. Jó kis dalok voltak. Eszembe jutnak néha, mostanában.

Tovább a cikkhez

Megtisztították a London Eye óriáskereket

- három hétig tartott a projekt

Az ikonná vált EDF Energy London Eye nevű látványosságot (a londoni millenni­umi óriáskereket) tisztították meg a közelmúltban. Az volt a cél, hogy eltávolítsák róla a 13 év alatt összegyűlt közlekedési és egyéb szennyeződéseket, a rárakódott port.

A London Eye a brit főváros egyik legmagasabb műemléke, emblematikus hely. Megtisztítása ha­talmas projekt volt: három hetet vett igénybe. Úgy zajlott, hogy az alpinista-technika szakemberei minden éjjel, amikor a város már aludni tért, mun­kába álltak. Egy-egy ilyen műszakban kettő-három utaskapszulát tisztítottak meg, egészen a szerkezeti anyagig. Méghozzá különleges professzionális forró-vizes (Kärcher) nagynyomású mosók alkalmazásá­val.

A technológiát már több nevezetességen ki­próbálták. Ennek segítségével tisztult meg korábban már a Mount Rushmore, a Megváltó Krisztus Rio de Janeirói szobra és a Szabadságszobor is.

Tovább a cikkhez

Oslói opera: kezdettől meggyőző volt a hatékonyság

- seprőmeghajtóval felszerelt multifunkcionális takarítógépet vettek be a márványtisztításához

Oslo maga a kultúra. Olyan személyek jutnak eszünkbe róla, mint például Edvard Munch és Henrik Ibsen vagy a vikingek. Na meg olyan dolgok, mint a Holmenkolmen síugrósánc, a királyi palota és a Nobel békedíj. A 2008. év tava­szától pedig Európa legkisebb fővárosa még egy attrakcióval gazdagodott: április 12-én nyílt meg az új operaház. A teljes külső felületén fehér márvány burkolattal és hatalmas ablakfelületekkel ellátott épület mind belső mind külső látványában bámulatos. Egy ráépített seprőegységgel rendelkező takarítógép még a tetőn is gondoskodik a makulátlan tisztaságról.

Tovább a cikkhez

Kedves Olvasó! - 2013 augusztus-szeptember

Árvíz utáni takarítás (forrás: facebook)

Amikor ezeket a sorokat írom, a magyar médiában a fő téma az árvíz. A biztonságérzetünk megingott.

Óráról órára dőlnek meg a korábbi vízállási csúcsok, rettegve figyeljük a híreket, és szorítunk, hogy ne legyen nagyobb katasztrófa. Rengeteg ember dolgozik a gátakon, rendőrök, katonák, civilek, önkéntesek, hogy tartsák a már elkészült védműveket, és kijavítsák a néhol rövid időre át-átszakadó torlaszokat.

Tovább a cikkhez

Rágógumi-eltávolítás (x)

- a fent említett probléma biztosan sokak számára jelent gondot, mind megrendelői, mind pedig szolgáltatói oldalról

A probléma ott lapul minden egyes épület padozatán. Sajnálatos módon a nem megfelelő helyre dobott rágógumi nagyon megkeseríti mindannyiunk életét, függetlenül attól, hogy szolgáltatóként vagy egyszerűen csak normál emberként találkozunk vele.

Tovább a cikkhez

Merre, tovább TOD?

- avagy jó-e, ha a piac megjegyzi a 900 forintos értéket?

A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) május közepén nyílt vitafórumot tartott arról, hogyan fejlesszék tovább a már kidolgozott takarítási szolgáltatási óradíjat (TOD).

Tovább a cikkhez

Új termék, hideg-vizes nagynyomású mosó

- új generációs hideg-vizes nagynyomású mosók

A gyártó (Nilfisk) állítása szerint az újgenerációs hideg-vizes nagynyomásúmosó-családot úgy tervezték, hogy praktikus és egy­szerű legyen.

Tovább a cikkhez

A szakosodás lehet a kitörés útja

- a speciális szolgáltatás jobban eladható

Mit lehet tenni, hogy a takarítócégek megelőzzék a további piacvesztést, a lemor­zsolódást? Az Egyesült Királyság szerződéses takarítási piacáról megjelent új je­lentés azt sugallja, hogy több takarítóvállalat is úgy tudott sikereket elérni ezen a területen, hogy bővítette különleges szolgáltatásainak kínálatát.

Tovább a cikkhez

Környezetbarát tisztítás-technológiai szolgáltatás

- előkészítés alatt a minősítési rendszer

A Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. felkérte a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetséget, hogy dolgozza ki a környezetbarát tisztítás-technológiai szolgáltatás minősítés kritériumait.

Tovább a cikkhez

A stadionpadló alaptisztítása

- avagy 56 óra utazás a takarítógépen

Tekintélyes akadályokat kellett átugrania a második ligában játszó Alemannia Aachen csapatának új stadionja megnyitásakor. Még a nyitómeccs előtt alaptisz­títást kellett ugyanis végezni a VIP-zóna, a Fan-Shop (szurkolók boltja) és a Fan-Kneipe (szurkolók kocsmája) designpadlóján. Persze az akadályokat nem szó sze­rint a csapatnak kellett megugrania, hanem a takarítószolgáltatónak.

Tovább a cikkhez

Ahol a legfontosabb a költség...

- … és a száradási idő

Röviden: mi a legelső kérdés, amit az ügyfelek feltesznek a szőnyegtisztítással kap­csolatban? És mi rögtön a második? De ami még izgalmasabb: milyen jó választ tud ezekre a kérdésekre adni a szolgáltató?

Szinte minden esetben az az első kérdés, amit a privát és az intézményi megren­delők egyaránt feltesznek a szőnyegtisztító szakembereknek: „Mennyibe fog ez kerülni?” A második kérdés is majdnem ennyire megjósolható: „Mennyi időt fog igénybe venni az, hogy a szőnyegeim megszáradjanak?”

Tovább a cikkhez

Két éve indult a főiskolai takarítóképzés

- már a szakdolgozatok írásánál tartanak az első hallgatók

2011 szeptemberétől adódott lehetőség arra, hogy a tisztítás-technológia iránt érdeklődők főiskolai képzésben vehessenek részt. Az oktatásnak a Wesley János Lelkészképző Főiskola ad otthont. A természettudományi képzésen belül a kör­nyezettan BA szakon környezettisztítási (technológiai) szakirányú, valamint a szakirányú továbbképzési szakon (un. másoddiplomás szak) indult környezethi­giéniai menedzserképzés. Ritz Tibor tanul és tanít is a kurzuson.

Tovább a cikkhez

Takarítókocsi mikroszálas technológiához

- Ezt a takarítókocsit arra tervezték, hogy a tisztítás-technikailag leginkább érzékeny környezetben javítsa a higiénia színvonalát.

A kocsi nagy térfogatú, sérülés-biztos hulladékgyûjtõ zsákkal szerelik fel, és négy színkódolt vödörrel illetve két eszköztároló dobozzal, amelyek megkönnyítik a kezelõnek a mikroszálas eszközök elrendezését.

Tovább a cikkhez

Legyünk büszkék a jó munkára

- Itt az idő, hogy kihúzzuk magunkat!

A szerző egy PR ügynökség vezetője, és arra keresi a választ, hogyan lehet biztosí­tani, hogy a 2012-es londoni olimpiáról ne csak a kiemelkedő sportteljesítmények, hanem a takarítói, épületüzemeltetési teljesítmény is tartósan megmaradjon az emberek emlékezetben...

A tavalyi szeptember nemcsak azt jelentette Londonban, hogy kezdő­dik az iskola a gyerekeknek, hanem azt is, az élet megy tovább olimpia és paralimpia nélkül. Miközben a sport­események véget értek, a játékok öröksége folytatódó projekt, és ez az, ahol a takarítási és az épületüzemel­tetési (FM) iparágnak kulcsszerepet kell játszania a szerző szerint.

Tovább a cikkhez

Értékes porszívók

- de hogyan válasszuk ki, melyik a megfelelő?

A választék igen széles professzionális porszívóból, ezért érdemes minél több infor­mációt begyűjteni és alaposan felkészülni a vásárlás előtt.

A rendszeres porszívózás segít eltávolíta­ni a port és egyéb szennyeződéseket. Ha ezt nem tesszük meg, az hosszabb távon a padló és a szőnyeg állapotának romlá­sához vezethet. Fordítva is igaz a dolog: a rendszeres és alapos porszívózás hoz­zájárulhat ahhoz, hogy későbbre halaszt­hassák a költséges karbantartások vagy cserék elvégzését, illetve hogy kevesebb ilyen műveletre legyen szükség. S nem mellesleg segít fenntartani egy terület látványának színvonalát és az állandó tisztaságot is. Ennek pedig pozitív hatá­sa lehet arra, hogyan ítélik meg az épület használói az üzemeltető tevékenységét, arculatát. Ez különösen fontos a szállo­daiparban és a kiskereskedelemben, de minden más intézményben is.

Tovább a cikkhez

Piszkos játék

- a rögbi miatt behordott sár volt a fő gond

A rögbi harcos sport, és szó szerint piszkos játék. Füves pályán játsszák, emiatt a játékosok maguk, és ruhájuk, felszerelésük is gyakran sárosak lesznek. Sőt, az oldalvonalon sorakozó és a játékosokat buzdító nézők is jócskán kapnak a sárból, amit aztán széthordanak az egész sporttelepen. Elkél tehát a profi takarítás.

A southamptoni Trojans Club egyesületet 1874-ben alapították, eredetileg rögbiklubként. Az évek során azonban kibővült a klub, további három nagyon aktív szakosztályt telepedett meg: a krikett, a hoki és a fallabda (squash). Az eszközöket és a pályákat sokan használják, nagy az igénybevétel, így rendszeres és intenzív takarítást kell végezni ahhoz, hogy a létesítmény mindig fogadóké­pes legyen.

Tovább a cikkhez

Vajon ki nyer???

- avagy a teljesítmény nemcsak a pályán és a színpadon számít...

A minap érdekes dologra lettem figyelmes: jó pár tisztítási bemutatót követően valami kezd kirajzolódni a hagyományos, vagy kommersz takarítási tevékenységek hatékonyságával kapcsolatban, már ami a végeredményt illeti...

Figyelték? Egy mondatban szerepelt a tisztítás és a takarítás szó. Nos, nem azért nem szerepelt kétszer a takarítás szó, hogy kerüljem a szóismétlést. A kettő ugyanis nem ugyanaz. De gondolom, ismerős önöknek, hogy mi a különbség a takarítás és a tisztítás között... (Aki számára újdon­ság a gondolat, az az előző számban egy alaposan kivesézett írást talál a témáról.)

Szóval, ott tartottam, hogy még számom­ra is megdöbbentő dolgokkal szembesül­tem...
Hogy csak egy-két mélyebben megbújó összefüggést feszegessek, most a személy­zet minőségét és motivációját boncolgatnám, valamint azt, hogy mindez milyen hatással van a teljesítményre.

Tovább a cikkhez

Kedves Olvasó! - 2013 március

Legutóbbi számunkban még csak arról tudtunk hírt adni,

hogy tervezgetik az európai tisztítás-technológiai versenysorozatot, mostanra pedig már elkészült a koncepció és a versenyszabályzat, amit lapunkban ismertetünk.A nevezők, vagyis a nemzetközi mezőny alaptisztításban és nyirkos feltörlésben mérhetik majd össze a tudásukat, négy körben, Var­sóban, Veronában, Bukarestben, az éppen aktuális szakmai kiállításokon és vásárokon. A negyedik kör és a döntő pedig Budapesten lesz, a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) őszi konferenciáján.

Tovább a cikkhez

TopLock Indoor Aquasoft (x)

TopLock ablaktisztító rendszerünk keretén belül szeretnénk bemutatni az új TopLock Indoor Aquasoft speciális ablaktisztító készülékünket,

Vermop üvegtisztítás

amely megfelel a legmagasabb professzionális igényeknek. A beltéri ablakok, tükrök, üvegfelületek és egyéb sima felületek napi tisztítására kifejlesztett ergonómikus és felhasználóbarát készülék csíkmentes tisztaságot biztosít nagy magasságban, valamint nehezen hozzáférhető területeken is.

Kiváló minőségű anyagokból készül, ezáltal garantált a hosszú élettartam.

A rendkívül könnyű szénszál erősítésű anyagból készült vízvezető nyél a víztaszító és légáteresztő, ezáltal bőrbarát övvel kombinálva kellemesen könnyűvé teszi az üvegtisztítást. Az övön kialakított zsebeknek köszönhetően biztonságosan tárolhatja a munkavégzéshez szükséges eszközöket, pl. motor/akkumulátor, víztároló palack, textronic pad-ek. A hajlékony csukló biztosítja, hogy a nehezen hozzáférhető helyek is elérhetők legyenek.

Tovább a cikkhez

Tisztítás-technológiai szakmai versenysorozat általános versenyszabályzata

A verseny szabályzata:

I. Clean Europe szakmai verseny feltételeinek ismertetése:

a. A verseny négy futamot és a döntőt tartalmazza:
1) Varsó
2) Verona
3) Bukarest
4) Budapest (verseny és döntő)

b. A versenyen két versenyszám kerül megrendezésre:

Tovább a cikkhez

Clean Europe, a nemzetközi tisztítás-technológiai versenysorozat

Egy új megmérettetés a szakma előtt, ami 7 új lehetőséget is jelent.

A pitagoraszi számmisztika szerint a 7-es szám a sorsfeladat és a kiegyenlítés száma. Ellenpólusa, a sorsfeladatát nem vállaló, és a konfliktushelyzetből menekülő ember. Akinek a 7-es szám kiemelt helyen jelenik meg képletében, annak élete során szembesülnie kell azzal a ténnyel, hogy minden embernek van sorsfeladata.

Tovább a cikkhez

Ideális Megrendelő. Korrekt üzlet partner

Nagy Hajnalka, a PwC Magyarország vezető menedzsere, létesítménygazdálkodásról, takarításról

Nagy HajnalkaTárgy? Nem. Élőlény? Igen. Élő személy? Igen. Takarítási szolgáltatást szokott ren­delni? Igen. Korrekt feltételekkel? Igen. Reális áron? Igen. Élő személy.

Nagy Hajnalkával arról beszélgetünk, hogyan néz ki egy irodaház tisztasága és takarítása a Megren­delő szemszögéből.

A PwC Magyarország a világ egyik legtekintélye­sebb pénzügyi tanácsadó cége. Ebből következik, hogy szolgáltatóként és megrendelőként is igé­nyesek vagyunk üzleti partnereink megválasz­tásában. Beszállítóinkra ez ugyanúgy érvényes, mint a tanácsadásért hozzánk fordulókra. Nem kivétel ez alól természetesen a nekünk takarítási szolgáltatást végző cég sem.

Tovább a cikkhez

Dörzskorong (pad) és kefe

- a súrológép alap fogyóeszközei

A gépi padlófelmosás alapeszköze a súrológép. Ahhoz, hogy a súrológépet használni tudjuk, és a szennyezett felületről el tudjuk távolítani vele a megtapadt szennyeződéseket, mindenképpen kell egy kiegészítő alapeszköz: maga a padlóval érintkező súrolóeszköz, ami választás szerint lehet súrolókefe vagy dörzskorong (pad).

Tovább a cikkhez

„A beszéd maga a civilizáció:

a szó összekapcsolja az embereket, a szótlanság elszigetel” Új dolgokról, új hangon beszél a MATISZ

Rossz. Egy nagy kalap… rossz. Magyarok vagyunk, induljunk ki ebből! Ebből in­dulunk ki. A MATISZ is… Nem jó, hanem rossz. Ez az alap. Ezen ne kelljen már vitatkozni!

OK, nem vitatkozunk. Ne vitatkozzunk, hanem kezdjünk el dolgozni rajta, hogy ne így legyen! Legyen egy kicsivel jobb! Legyenek apró eredmények.

Legalább azt látnám rajta, hogy egy kicsit megerőlteti magát! Hogy akar valamit! Hogy igyekszik!

OK, ez jogos felvetés. A MATISZ is szeretné, hogy ez látszódjon rajta, hogy észrevenné a szakma az igyekezetet és a munkát. Ezt szeretné elősegíteni ez a beszámoló.

Tovább a cikkhez

Elég egy kék és egy zöld?

- Agresszív anyagok nélkül is lehet tisztítani

Írásomat a TTT előző számában megjelent „Elég egy kék és egy piros” című cikk ihlette, amely azt mutatta be, hogy a düsseldorfi nemzetközi repülőtér új iroda­épületeiben mindössze két tisztítószerrel oldották meg a takarítást. És elégedettek voltak.

Én most arra hívnám fel a figyelmet, hogy Magyarországon is elérhető olyan professzionális tisztítószer, amely hasonlóan felhasználóbarát: egy kék és egy zöld termékkel (GNLD) elvégezhető az összes napi takarítási művelet. A kon­centrátumok ugyanis a megfelelő hígítással igazíthatóak ahhoz, hogy éppen mi a feladat. Ez az egyszerűsítés pedig számos helyen jól jöhet, például az iskolák­ban is.

Tovább a cikkhez

Szóról szóra, lépésről, lépésre

Párhuzamos beszélgetés a szakma helyzetéről és a MATISZ előtt álló feladatokról egy kis cég, az Irodaszolg Kft vezetőjével, Rácz Györggyel és egy nagy cég, a B + N Referencia Zrt. vezérigazgatójával, Szij Csabával

Egyik gondolat kapaszkodjon össze a másikkal, vagy éppen hogy kerüljön vele ellentétbe! Ez is egy kísérlet a takarítás szakma aktuális helyzetének megbeszélésére. Egy kicsi és egy nagy cég vezetője osztja meg velünk gondolatait slágvortokban, címszavakban. Először Rácz György mondandójával ismerkedjünk meg!

Tovább a cikkhez

Új termékek

Zéró kibocsátású seprőgép, és csiszológép, mely ellenőrzi a káros kibocsátást

Zéró kibocsátású seprőgép

A zéró emisszióra képes akkumulátoros meghajtású seprőgép a gyártó állítása szerint kom­binálja a gyalogkísérős gépre jellemző kompakt méreteket a vezetőüléses gépek kényelmével. Standard munkaszélessége 890 mm, amelyet meg lehet növelni 1.110 mm-re, ha a standard jobboldali oldalkefe mellett egy baloldalit is felcsatolnak. Az oldalkefék elrendezése lehetővé teszi, hogy a teljes seprési szélesség mentén fel tudják takarítani a szennyeződéseket.

Tovább a cikkhez

Kedves Olvasó! - 2013 április

- Szerettük volna megtudni, van-e új koncepció az iskolák takarításánál

A háromezer fő alatti településeken fő szabályként a Klébersberg Intézményfenntartó Központ (KIK) vette át az iskolák üzemeltetését,de az ennél nagyobb létszámú helyek is kérhették ezt idéntől. Az átvétel a teljes üzemeltetést, így az iskolák takarítását is érinti, ami mostani fő témánk. Mivel jöttek olyan hírek, hogy eleinte gondok voltak az átvett intézményekben a takarítással, megkérdeztük a KIK-et, mi azóta a helyzet. Tudni szerettük volna, hogy az átvett mintegy 3000 iskolából hányban vették át a takarítást, s hogy ezeknél milyen arányban sajáterős illetve kiszervezett a takarítás?

Tovább a cikkhez

Nilfisk-Advance szilárd alapokon (x)

A Nilfisk-Advance több mint egy évszádos tapasztalattal szolgálja ki ügyfeleit, valamint 5000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

Cégünk dániai központtal rendelkezik, és több mint 40 leányvállalattal büszkélked­het, mindezek mellett megközelítőleg 70 országban van jelen disztribúciós hálózatá­val.

Kevesen tudják, hogy a Nilfisk-Advance magyarországi jelenléte igen jelentős. Gyár­tóegységek találhatók Szigethalmon és Nagy­kanizsán is. Közel 600 főt foglalkoztatunk gyárainkban, ahol padlótisztítókat és porszí­vókat (Szigethalom), valamint magasnyomá­sú mosókat (Nagykanizsa) gyártunk a világ minden tájára.
A magyarországi Nilfisk-Advance Kereskedelmi Kft. a Nilfisk-Advance A/S 100 %-os tulaj­donú leányvállalata, több mint 20 éves tapasztalattal és töretlen dinamikával szolgálja ki a takarítási iparágat.

Tovább a cikkhez

Vízmentes takarítás

- Talán hihetetlennek tűnik, de felmosni vödör nélkül is lehet

Szennyezett mosóoldat, fertőzés, mopok préselése? A vízmentes takarítással mindezt el lehet felejteni. Ezt tette az a szolgáltató vállalat is, amelyik egy német­országi gimnáziumban vezette be az újfajta padlótisztítási módszert. A mopokat használat után kemotermikus (ez vegyi és hóhatás együttes alkalmazását jelenti) mosással fertőtlenítik majd átitatják tisztítóoldattal. Így már nincs szükség vö­dörre és vízre a felmosáshoz.

Tovább a cikkhez

Glu-glu módszer helyett

- avagy miért van szükség adagolásra?

Milyen előnyei vannak a vegyszeradagoló berendezéseknek a hagyományos kézi bekeveréssel szemben? És milyen adagolórendszer-típusokhoz lehet hozzájutni a mai fejlett munkahelyen?

A cikkből mindez kiderül.

Egyre több vegyszergyártó cég kínál adagoló rendszereket, hogy segíthessen ezzel ügyfelei­nek termékeik pontosabb keverésében. A kínálatban azonban nem könnyű eligazodni, mert igen különböző berendezések találhatók, az egyszerű szivattyús kiadó készüléktől vagy mű­ködtető billentyűs flakonoktól, az olyan kifinomult, bonyolult rendszerekig, amelyek egyszer­re több termék adagolását is el tudják látni.

Tovább a cikkhez

Ezért reszkessenek a nagy cégek!

- Interjú a TTT magazin egyik alapítójával, Seffer Istvánnal

Beszélgetés top tízről, gombócokról és lenyúlásról. Arról, hogy mi is az a referencia és mit kellene tudnia a megrendelőnek. Pofátlanságról, erkölcstelenségről. A jövő technológiájáról. ISO-ról. Az erős vezető gyenge pontjáról, és hogy miért nem tra­gédia az összes munka elvesztése. Sőt!

Tovább a cikkhez

A WC-ülőke néha tisztább, mint a klaviatúra

- új, hatalmas piac a takarítócégeknek

Szutykosak belül is..Az emberek számára az egészség a legnagyobb kincs. Az egészség és a higiénia között pedig elég szoros az összefüggés. Nem véletlen, hogy a takarítóvállalatok számos olyan szolgáltatást kínálnak, amely segít abban, hogy a különböző léte­sítményekben, üzemekben, kormányzati épületekben vagy akár iskolákban meg­őrizhessék a higiéniai színvonalat. De vajon miért van az, hogy a számítógépek tisztítása általában nem kap külön figyelmet sem a megbízónál, sem a szolgálta­tónál?

Tovább a cikkhez

Kor kör kép...

- Kedvencünk, ha a személyzet szeret tévézni...

Csuka JózsefTaláltunk valami összefüggést a takarítószemélyzet kompe­tenciája és televíziós szokásai között.

Nehezen tavaszodik, mintha az idő is a közszféra szinonimájaként bukdácsolna sajátos babalépéseivel. Ta­nuljuk az újat, találgatják a jobb megoldásokat, s bizony, aki időben tudta, hol kell lennie, annak most újfent nagy sze­letet foghat a bicskája. Megfigyelésem szerint egy ismételt piacfelosztásnak lehetünk a tanúi, ami sajátságos törvényeket követ. A közszféra elég nagy szereplő ahhoz, hogy a „szabad” piac versengése mellett sajátos koreográfia szerint alakítsa át beszállítói körét.

Tovább a cikkhez

Ahol útmutató is segít tisztán tartani az iskolát

- így becsüljük meg a takarítókat!

Skandináviában útmutatót adtak ki azzal a céllal, hogy tippeket adjanak: hogyan motiválják a tanárok a diákokat a tisztaság megőrzésében, és hogyan ismertessék meg az iskolában takarító dolgozók munkájának fontosságát. A célzott pisiléstől kezdve a székek felrakásáig több olyan részletre is kitérnek, ami szerintük hozzájárulhat ahhoz, hogy a tisztaságnak nagyobb becsülete legyen.

Tovább a cikkhez

Kedves Olvasó! - 2013 január

Fordulóponthoz értünk az újsággal

18Tizennyolc évesek lettünk. Nem kerek ugyan az évforduló, de mivel emberi léptékkel nézve innentől számítunk felnőttnek, mégiscsak piros betűs. Mi azzal ünneplünk, hogy a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetséggel (MATISZ) megállapodtunk, a jövõben még szorosabbra fûzzük a kapcsolatunkat, annak érdekében, hogy a takarítószakmát és az épületek tulajdonosait, üzemeltetõit még több információval tudjuk ellátni.

Tovább a cikkhez

Miért fontos a takarítás, szőnyegtisztítás? (x)

Ez kell ahhoz, hogy a szőnyeg tényleg tiszta legyen!

KutyusokSokan úgy gondolják, a szőnyeget elég kiporszívózni, esetleg a régi jól bevált módon, ahogy a nagymamáink csinálták, kiporolni a padlót felseperni és el is van végezve a szőnyegtisztítás, takarítás.

Ha azonban környezet-egészségügyi szempontból vizsgáljuk a padlót, a szőnyeget, és annak tisztítását, fontos, hogy tisztában legyünk milyen mikroszkopikus biosszenyeződéseket kell eltávolítanunk ahhoz, hogy megelőzzük az allergia vagy az asztma kialakulását.

Tovább a cikkhez

Fogjuk meg, és vigyétek!

Beszélgetés Paár Zoltánnal a MATISZ (Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség) elnökével

Paár ZoltánÚjra-csomagolásról és a szakmaiság bátrabb képviseletéről. Árral nyernek a kamikázék. Van-e olyan, hogy szakmai közgondolkodás? A túl megalkuvó Megrendelőről. Egy létesítménynek is vannak szükségletei. A legalacsonyabb ár: önbecsapás! Az elefántcsont-torony ürességéről. A kicsik, a Nagyok és a csodavárás.

Tovább a cikkhez

Két seprőgép egyben

A gép szíve a szabadalommal védett úgynevezett „kettős hatású rendszer”

Comac seprőgépEbben ötvözik az erős mechanikus hatást (amely a nagyobb darabos szemét felszedésére szolgál) a finom por eltüntetésére szolgáló szívóhatással (mégpedig víz alkalmazása nélkül).

Tovább a cikkhez

Kinek a stratégiája az árcsökkentés?

Egy önsorsrontó üzleti gyakorlat csúcsra járatása

ÁrengedményEgy új stratégia ígérete. A versenyszám: takarítás. Az irányzat: free style, fool contact. Az utak kettéválnak. Az árvédő stratégia lehetőségeiről és lehetetlenségéről. Ugorjunk ki, vagy ne ugorjunk? –az itt a kérdés.

Tovább a cikkhez

Nemcsak szépen néz ki

Ettől lesz csillogó a fekete márvány!

Sebo Dart 3Frankfurti repülőtér, 1. terminál, félkör alakú csarnok. Itt található a nagy autókölcsönző irodája. Légiutasok ezrei használják nap mint nap a poggyászkocsikat, és tolószékeket, amelyek rendesen ott is hagyják a nyomukat a padlón. És ez még a fekete márványon is meglátszik. Legalábbis három reptéri pultnál igen. A negyediknél azonban nem... Ami az Eurpocar autókölcsönzőé.

Tovább a cikkhez

A vásárlók szolgálatában

Íme egy jó gép a bevásárlóközpont takarításához

Sevens bevásárlóközpontIgazi élmény a vásárlás a németországi Düsseldorf egyik legismertebb utcájában, a Kő utcában. Itt található a „Sevens” bevásárlóközpont, mely hét szinten és több, mint 15.000 négyzetméteren kínálja mindazt, ami a vásárlót boldogítja. Előkelő. Építészetileg rendkívüli. És természetesen tiszta.

Tovább a cikkhez

Takarítási normák

Segítség a takarítási költségek tervezéséhez

Magyar Tisztítás-technológiai SzövetségA Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) a takarítási óradíj (TOD) és a takarítási normák meghatározásával igyekszik „szabványosítani” az ajánlatadást, a megrendelők számára pedig így próbálja megkönnyíteni az ajánlatok összehasonlítását.

Tovább a cikkhez

Sikertörténet lett a takarítás

Interjú Ritz Tiborral

Ritz TiborA takarítóipart nagy megtiszteltetés érte az év végén: Magyarország köztársasági elnöke, Áder János, és miniszterelnöke, Orbán Viktor is fogadta a EuroSkills csapat fiatal szakmunkás versenyzőit, és felkészítőit. Köztük a takarítókat is.

Tovább a cikkhez

Súrolóautomaták a korszerű központi raktárban

Így érik el, hogy pormentes legyen az áru

Hakomatic B1100 súroló-seprőautomataA raktár építésénél az volt a legfőbb cél, hogy megnöveljék az áteresztőképességet. Az áruknak azonban pormentesen kell az ügyfelekhez megérkezniük. Erről egy robosztus vezetőüléses súroló-seprőgép és egy gyalogkísérős súroló-automata gondoskodik. A kompakt modell akkutöltő technikája lehetővé teszi a néhány perces közbenső töltéseket is, így a keskeny járatokban anélkül lehet nedves tisztítást végezni, hogy le kellene állni.

Tovább a cikkhez

Kedves Olvasó! - 2013 február

Ajánló

NapszemüvegIzgalmas témákat dolgoztunk fel ebben a lapszámunkban.

Részletes beszámolót olvashat például arról a két fogadásról, ahol Magyarország köztársasági elnöke és miniszterelnöke megvendégelte többek között a takarítószakma képviselőit, a EuroSkills szakmai verseny apropóján.

Tovább a cikkhez

GREEN MEETS CLEAN (x)

A ZÖLD GONDOLKODÁS ÉS A TISZTASÁG TALÁLKOZÁSA

Nilfisk BR 652 gh súrolóautomataA Nilfisk-Advance elkötelezett híve a környezetvédelemnek és a fenti nehezen lefordítható szlogent választotta a fenntartható környezetünkért tett fáradozásainak jelmondatául.

KONCEPCIÓINK
Fenntarthatósági törekvésünk
Tisztítóberendezéseink természetesen energiát, vizet és néhány termékterületen tisztítószert is használnak. Ebből eredően ez az a terület, ahol környezetünk védelméért tett fáradozásainkban a lehető legnagyobb hatást érhetjük el. Célunk, hogy véghezvigyük a többet kevesebbel elvet, és ezzel együttesen csökkentsük, ügyfeleink költségeit, mialatt fejlesztjük és megszilárdítjuk a környezettudatos magatartásunkat.
A Nilfisk-Advance-nél vezető szerepet szeretnénk betölteni ebben a fejlesztésben, amit így hívunk:
Green Meets Clean

Tovább a cikkhez

Cselekvési terv és Aktivitások listája

Szakmai Programok - 2013 MATISZ

Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ)A MATISZ a következő célokat tűzte ki magának 2013-ra.

1. Szakmai párbeszéd megindítása abban az alapvető fontosságú kérdésben: Hogyan tudja, hogyan tudná megvédeni szolgáltatási árait a szakma, egy konkrét cég? Mik ennek az eszközei?

Tovább a cikkhez

Légcsatorna-tisztító

Újdonság

A légcsatorna-tisztító eszközök között számít újdonságnak az úgynevezett „korbácsos légvezeték-rendszer”.

Tovább a cikkhez

Nemcsak nappal nagy a nyüzsgés a kiállítócsarnokban

Így képes egy súrolóautomata többféle típusú padlón is helytállni

Hakomatic b750 seprő-súrolóautomataEgész nap nagyüzem van a kiállítási csarnokokban a berlini rádiótorony alatt. Éjjel viszont a takarítócég alkalmazottai vannak talpon, hogy a standokat, a szaniter helyiségeket és a közlekedési útvonalakat megtisztítsák. Ebben a munkában hatalmas segítséget nyújtanak nekik a takarítógépek.

Tovább a cikkhez

Az év vállalkozója: Mugits József

Interjú egy győri takarítócég vezetőjéve

Mugits JózsefA Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az Év vállalkozója címmel ismerte el a győri takarítócég vezetőjének munkáját. Mugits József igen következetes ember. Ő az, aki csak akkor vállal el egy munkát, ha azon nyeresége van, persze amellett, hogy az ár fedezi a minőségi munkavégzést. Azt mondja, nincs az a referenciamunka, amit érdemes lenne elvállalni haszon nélkül.

Tovább a cikkhez

A nagyvilágon e kívül…

Pucoljunk-e pucolni valót inkább külföldön?

A kép szövege

Sosem látott magasságban a migrációt tervezők aránya. OKJ végzettséggel előnyben. Az Europass bizi kiegészítő. Hatósági bizonyítvány a Magyar Ekvivalencia Központtól. A Mellékletben további hasznos információk.

Tovább a cikkhez

Seprőgépek – ahol a betanítás is központi téma

Ezért lehet gazdaságos a súrolóautomatás tisztítások közötti időintervallumban seprőgépet használni

Product Twin Top 1100 seprőgépA seprőgépek piaci részesedését 14 és 17% közötti értékre becsülik az összes takarítógéphez képest (beleértve a porszívókat, súroló-automatákat és egytárcsás gépeket). Tehát fontos szegmensről van szó, ahol ismerni kell az ügyfelek igényeit, különösen az ár-teljesítmény vonatkozásában. Áttekintés a seprőgép-piac kihívásairól.

Tovább a cikkhez

Jól nézzen ki, vagy inkább jól használható legyen?

Ezek a vevők föbb szempontjai, amikor takarítókocsit választanak

Takarító kocsiMennyire fontos a takarítókocsi megjelenése az arculatra kényes mai társadalomban? Valóban érdekli a potenciális vevőket, mennyire vonzó a kocsik látványa? Vagy inkább a gyakorlati hasznosság és az ár fontos nekik? A gyártók válaszolnak ezekre a kérdésekre.

Tovább a cikkhez

Elég egy kék, meg egy piros?

Így is egyszerűsítheti a takarítást

A düsseldorfi nemzetközi reptérMindössze két nagy hatású koncentrátum kell ahhoz, hogy egy épületben a felmerülő takarítási feladatok igen nagy részét teljesíteni lehessen – mondja egy gyártó. Ha igaz, ez egyértelműen csökkenti a göngyöleg mennyiségét, ezzel pedig a hulladékkezelési és tárolási költségeket.

Tovább a cikkhez

Aladdin Nagy Kft. - TAKARÍTÓCÉG

Cím: 2800 Tatabánya Akácfa u. 31. (Komárom-Esztergom)

Telefon: +36 34 425-413

Fax: +36 34 511-639

E-mail: [email protected]

Aladdin Nagy Kft-Napi piperetakarítás irodákban;
- ipari területeken;
-általános nagytakarítás;
-építõipari átadás elõtti nagytakarítás;
-ablaktisztítás;
-szõnyegtisztítás;
-kárpit-, autókárpit-tisztítás.
Az Aladdin Nagy Kft weboldala

EMIL ÉS TÁRSAI Kft. - TAKARÍTÓCÉG

Cím: Debrecen 4033 Veres Péter u. 108. (Hajdú-Bihar megye)

E-mail: [email protected]

Emil és Társai Kft. -24 órás munkavégzés;
-intézmények napi tisztítása;
-szőnyeg és kárpittisztítás;
-ablaktisztítás;
-átadás előtti nagytakarítás;
-padlózatok bevonatolása;
-kültéri takarítás;
-kosaras emelő bérbeadása

FAKULTÁS FM Létesítménygazdálkodási Kft. - TAKARÍTÁS ÉS LÉTESÍTMÉNYGAZDÁLKODÁS

Cím: 1136 Budapest, Pannónia u. 11. (Pest megye)

Telefon: 00-36-1-339-8569

Fax: 00-36-1-238-0422

E-mail: [email protected]

- létesítménygazdálkodás
- műszaki üzemeltetés
- épületgépészeti karbantartás
- takarítás
- kertészet
- biztonsági szolgálat
- portaszolgálat






Webpage:www.fakultasfm.hu

FIX NET Kft. - TISZTÍTÁS-TECHNOLÓGIAI FORGALMAZÓ

Cím: 2051 Biatorbágy Tormásrét u. 8. (Pest megye)

Telefon: (23) 530-492

Fax: (23) 312-682

E-mail: [email protected]

FIX NET Kft.-Takarítógépek óriási választéka és szervizelése!
- ipari porszívók, kárpittisztítók,
- súroló- és seprõgépek,
- professzionális takarítóeszközök,
- magasnyomású mosók,
- habosító berendezések,
- tömlõgyártás,
- tisztítószerek.
FIX-NET Kft weboldala

Future FM Létesítménygazdálkodási Zrt. - TAKARÍTÓCÉG és LÉTESÍTMÉNYÜZEMELTETŐ

Cím: 1148 Budapest Fogarasi út 5. (Pest megye)

Telefon: +36 1 468-4080

Fax: +36 1 468-4088

E-mail: [email protected]

Future FM Zrt.-Teljes körû facilty management szolgáltatás:
-létesítménygazdálkodás,
-üzemeltetés,
-takarítás,
-kertészet,
-étkeztetés,
-gépjármûflotta kezelés, iratkezelés,
-biztonsági szolgáltatások
A Future FM weboldala

HIGIÉNIA Kft. - HIGIÉNIAI FORGALMAZÓ és TISZTÍTÁS-TECHNOLÓGIAI FORGALMAZÓ

Cím: 1222 Budapest Fonó u. 2. (Pest megye)

Telefon: +36 1 464-3373

Fax: +36 1 206-1277

E-mail: [email protected]

Higiénia Kft.Minõséget nagy választékban, reális áron! Kilenc fajta ismert mosdóhigiéniai rendszer teljes termékválasztéka;
toalett- és kéztörlõpapír többféle minõségben bármely készülékhez;
folyékony szappanok, fertõtlenítõszerek adagolókhoz;
ipari takarítószerek- és eszközök.
Internetes vásárlás,
ingyenes kiszállítás, szaktanácsadás!
Higiénia Kft weboldala

Hocz és Medvegy Kft - TAKARÍTÓCÉG és KÖLTÖZTETŐ

Cím: Békéscsaba Kazincy u. 31/b. (Békés megye)

Telefon: 66/442-380

Fax: 66/442-380

E-mail: [email protected]

Hocz&Medvegy Kft.Takarítás, költöztetés!!!!!!!
Ingyenes árajánlat és csomagolódobozok biztosítása.
Raktározási lehetőség, rövid időre is.
Hocz & Medvegy Kft weboldala

NAGY-DUÓ Kft. - TAKARÍTÓCÉG

Cím: Debrecen 4032 Vezér út 3. (Hajdú-Bihar megye)

Telefon: (52) 515-100/5745

Fax: (52) 501-616

E-mail: [email protected]

Nagy Duó Kft.Intézmények teljes körű takarítása, aszeptikus laboratóriumok speciális takarítása, klímaberendezések takarítása, mentesítő mosása, fém, alu- és rozsdamentes krómozott felületek tisztítása, színes endoszkópos vizsgálat (kamerával) min. 18 mm átmérőnél, gyógyszergyárak, gyógyászatieszköz-gyártók nagytisztításágú vízrendszereinek és anyagvezetékeinek belső kémiai tisztítása
Nagy-Duó Kft. weboldala

Nilfisk-Advance Kereskedelmi, Értékesítõ és Szolgáltatóipari Kft. - TISZTÍTÁS-TECHNOLÓGIAI FORGALMAZÓ

Cím: Szigetszentmiklós-Lakihegy 2310 II.Rákóczi F. út 10. (Pest megye)

Telefon: +36 (24) 507-450

Fax: +36 (24) 507-451

E-mail: [email protected]

Nilfisk-Advance Kft.Nilfisk-Advance padlótisztító automaták, seprõ-szívó gépek, kommunális tisztítógépek, háztartási- és ipari porszívók, egytárcsás súrolók, polírozógépek, szõnyegtisztítók, gõztisztítók; Nilfisk-ALTO, magasnyomású mosók, gõzborotvák, ipari porszívók, központi és önkiszolgáló tisztítórendszerek, központi porszívók; Nilfisk-ALTO CarWash önkiszolgáló autómosók; Nilfisk-ALTO, Nilfisk-Advance és JYSK tisztítószerek.
A Nilfisk weboldala

SH-ITB Kft. - TISZTÍTÁS-TECHNOLÓGIAI FORGALMAZÓ

Cím: Budaörs 2040 Kinizsi u. 24. (Pest megye)

Telefon: +36 (23) 500-910

Fax: +36 (23) 500-912

E-mail: [email protected]

SH-ITB Kft.A legnagyobb gép- és eszközválaszték. HAKO képviselet. HAKO padlótisztító automaták; TRON ipari porszívók; EHRLE gõzborotvák, hidegvizes mosók; VERMOP, TTS profi takarítóeszközök; tisztító- és ápolószerek. Tekintse meg bemutatótermünket, hétköznap 8-16 óra között a budaõrsi Kika áruház mögött.
SH-ITB Kft weboldala

Vermop Hungária Kft. - TISZTÍTÁS-TECHNOLÓGIAI FORGALMAZÓ

Cím: Törökbálint DEPO I. ép. Hrsz. 062/66. (Pest megye)

Telefon: 23/336-086

Fax: 23/334-196

E-mail: [email protected]

Vermop Kft.Professzionális takarító rendszerek.
A Vermop Kft weboldala

ablaktisztítás

ablaktisztító eszközök

alumíniumtisztítás

ápolószerek

aszeptikus laboratórium takarítása

autókárpit-tisztítás

biztonsági szolgáltatások

csomagolódobozok

egytárcsás súrolók

ehrle gőzborotvák

előkészített moprendszer

építőipari átadás előtti takarítás

épületgépészeti karbantartás

épületüzemeltetés

étkeztetés

facility management

fémtisztítás

fertőtlenítőszer-adagoló

folyékony szappan

gépjárműflotta-kezelés

gőzborotvák

gőztisztítók

gyógyászatieszköz-gyártók nagytisztításágú vízrendszereinek és anyagvezetékeinek belső kémiai tisztítása

gyógyszergyárak tisztítása

habosító berendezések

hako padlótisztító automaták

háztartási- és ipari porszívók

hidegvizes mosók

intézménytakarítás

ipari porszívók

ipari területek takarítása

iratkezelés

irodatakarítás

kárpittisztítás

kárpittisztítók

kefék

kertészet

kéztörlőpapír

klímaberendezések mentesítő mosása

klímaberendezések takarítása

költöztetés

kommunális tisztítógépek

kosaras emelő bérbeadása

központi és önkiszolgáló tisztítórendszerek

központi porszívók

krómozott felületek tisztítása

kültéri takarítás

létesítménygazdálkodás

magasnyomású mosók

mikrobiológiai laboratóriumok takarítása

mikroszálas törlőkendők

mopok

mosdóhigiéniai rendszerek

műszaki üzemeltetés

nagytakarítás

napi pipere takarítás

napi takarítás

nilfisk-advance és jysk tisztítószerek

nilfisk-advance padlótisztító automaták

nilfisk-alto

nilfisk-alto carwash önkiszolgáló autómosók

nonstop takarítás

padlótisztító eszközök

padlózatok bevonatolása

polírozógépek

porszívó

professzionális takarítóeszközök

raktározás

rozsdamentes felületek tisztítása

seprő-szívó gépek

seprűk

súroló- és seprőgépek

szaktanácsadás

szállodai takarítókocsik

színes endoszkópos vizsgálat (kamerával) min. 18 mm átmérőnél

szőnyegtisztítás

szőnyegtisztítók

takarítás

takarítóeszközök

takarítógépek

takarítókocsik

tisztaterek takarítása

tisztítószerek

toalettpapír

tömlőgyártás

törlőkendők

tron ipari porszívók

tts profi takarítóeszközök

vermop profi takarítóeszközök

TTT online előfizetés

Bruttó ár: 3000 Ft

Leírás:

Tiszta Tér Technológia online

A www.tisztatertechnologia.hu „aktuális” cikkeit (amiben benne vannak a Tiszta Tér Technológia magazin nyomtatott számában éven belül megjelent cikkek is) csak jelszóval olvashatja.

Tartalom: szakmai hírek, újdonságok, vélemények, interjúk, riportok, esettanulmányok, takarítási problémák és megoldásaik, stb.

Az online előfizetés megrendelhető a kiadónál (Tisz-Ta-Más Bt.)

Aki magát a nyomtatott lapot megrendeli, az kérésre hozzáférést kap a www.tisztatertechnologia.hu „aktuális”, jelszóval védett tartalmaihoz is!

Tiszta Tér Technológia épülettisztítási szakmagazin éves előfizetés

Bruttó ár: 4998 Ft

Leírás:

Tiszta Tér Technológia címlap Tiszta Tér Technológia épülettisztítási szakmagazin - a profi épülettisztítók lapja. Szakmai hírek, újdonságok, vélemények, interjúk, riportok, esettanulmányok, takarítási problémák és megoldásaik, stb.

Évente 5 alkalommal jelenik meg (február, április, június, szeptember, november), B/5 méretben, 52 oldal terjedelemben. Megrendelhető kizárólag a kiadónál (Tisz-Ta-Más Bt.)
Több példány megrendelése esetén minden harmadik példány ajándék!
Lehetőség van határozatlan idejű előfizetésre is, ami 20% kedvezményt (és minden évben automatikus díjbekérő küldést) jelent.
Aki a nyomtatott lapot megrendeli, az kérésre hozzáférést kap a www.tisztatertechnologia.hu aktuális, jelszóval védett tartalmaihoz is!
ISSN: 1416-7727

TTT magazin - mintapéldány

Bruttó ár: ingyenes

Leírás:

TTT címlap 2012 tavaszi Ha még soha nem találkozott a Tiszta Tér Technológia épülettisztítási szakmagazinnal, szívesen küldünk önnek egy bemutatkozó példányt belőle.

Apróhirdetés a www.tisztatertechnologia.hu oldalon

Bruttó ár: 5000 Ft

Leírás:

ApróhirdetésHa takarítógépeket, eszközöket, egyéb takarításhoz szükséges dolgokat vásárolna, vagy eladna, akkor azt az Apróhirdetés rovatban közölheti. A hirdetés díja egy hónapra vonatkozik. A megrendelés fülre kattintva a megjegyzés rovatba írja be, milyen szöveggel szeretné megjelentetni a hirdetését!

Álláshirdetés a www.tisztatertechnologia.hu oldalon

Bruttó ár: ingyenes

Leírás:

ÁlláshirdetésÁllást keresők és állást kínálók hirdetéseit díjmentesen jelentetjük meg az oldalon, az Álláshirdetés rovatban! A megrendelés fülre kattintva a megjegyzés rovatba írja be, milyen szöveggel szeretné megjelentetni a hirdetését!

Tisztítás-technológia c. könyv

Bruttó ár: 6000 Ft

Leírás:

Tisztítás-technológia Bogdán Tibor, Csordás Tamás és Pataki László: Tisztítás-technológia 2014

A szerzők ajánlása: Könyvünk egyrészt a tisztítás-technológiai szakma elméleti és gyakorlati képzéséhez nyújt szakmai és módszertani útmutatót, másrészt ajánljuk a szakembereknek is hivatásuk gyakorlásához. Azokat az alapvető matematikai, fizikai, kémiai és szakmai törvényszerűségeket ismertetjük benne, melyek a szakma magas szintű gyakorlásához szükségesek. Több évtizedes gyakorlati és elméleti tapasztalatainkat összegyűjtve, elemezve és szakmai elhivatottságtól vezérelve tesszük közkinccsé a könyvben.
A tisztítás-technológia című könyvet ajánljuk mindenkinek, aki a tisztítás-technológiai vagy létesítmény-gazdálkodási iparban tevékenykedik, azért, hogy eredményesebb és sikeresebb legyen. Az elkészítéskor fontos szempont volt, hogy a könyv nyelvezete szakmailag kifogásolhatatlan, de közérthető, vagyis tanuló- és olvasóbarát legyen.
A könyv írása közben törekedtünk megfogalmazni az épített és természeti környezet megóvásának fontosságát. Ezért minden esetben hangsúlyoztuk a kezelőszerek helyes használatának illetve a technológiai fegyelem betartásának jelentőségét.
A könyv három részből áll. Az elsőben a tisztítás-technológiai szakmában előforduló kockázatokkal, tisztasági szintekkel, a tisztítás-technológiai törvényszerűségeivel, hatásmechanizmusaival, a technológiai fegyelemmel és a piktogramokkal foglalkozunk. A második részben a tisztítás-technológiához szükséges háttérismereteket foglaljuk össze. S a könyv harmadik részébem szót ejtünk a környezettudatosságról, a normákról, az ergonómiáról továbbá az alkalmazástechnikai módszereket mutatjuk be. Az olvasó számos ábrát, rajzot, piktogramot, táblázatot és fotót talál a könyvben, melyek mind a jobb megértést segítik.
Második, bővített kiadás, 345 oldal. ISBN: 9789630838672
Postázási költség: 1320 forint!

PuccParádé Tudományos takarítás c. könyv

Bruttó ár: 1999 Ft

Leírás:

PuccParádé Jeff Campbell: PuccParádé
Tudományos takarítás
Fordította: Zalán Magda

A PUCCPARÁDÉ nem más, mint útmutatás a heti takarításhoz. Végiggondolt, egyszerű módszer, amely lépésről lépésre halad: fürdőszoba, konyha, portörlés, porszívózás. A módszert egy CLEAN TEAM nevű, San Franciscó-i takarítóvállalat dolgozta ki. Valamennyi elképzelhető műveletet, technológiát és tisztítószert kipróbáltak, s közben mérték az időt és ellenőrizték a minőséget is. Módszerük segítségével eljutottak odáig, hogy háromszemélyes csapatuk 42 perc alatt takarít ki egy átlagos házat. Tetőtől talpig. 131 oldal.
Illusztrációk: Kelemen István
ISBN 963 9365 14 4
TTT előfizetőknek csak 999 forint
Postázási költség: 241 forint

Durbák Ildikó: Haristum c. könyv

Bruttó ár: 1490 Ft

Leírás:

Durbák Ildikó: Haristum c. könyv"Egyre gyakrabban lobbannak fel a lángok Budapesten. Mintha a tűz tudatos lény lenne. Vagy netán valaki irányítja? A fiatal tűzoltónak, Áronnak rémálmai vannak, megmagyarázhatatlan dolgok történnek vele. Eddig két lábbal állt a földön, de egyre inkább meginog a materializmusa, a természetfeletti betör az életébe. Lesz-e elég ereje, hogy megbirkózzon azzal, amit megtud magáról és a világról? Megtalálhatja a boldogságot és a szerelmet? Megtörténhet valaha, hogy a fekete fehérré válik, és a gonosz megpróbál jót tenni? És vajon bocsánatot nyerhetnek a múlt bűnei?"

Könnyed olvasmány, tökéletes ajándék! Lepje meg szeretteit egy izgalmas, lebilincselő regénnyel.

A postaköltséget a megrendelő fizeti.
ISBN: 978-963-12-1070-5

Cégnév:

Számlázási cím:

Postázási cím:

E-mail:

Telefonszám:

Ügyintező neve:

Megjegyzés:



Hajnali takarítói munka Budaörsön

Budaörsi autószalon  hajnali  takarításához keresek önállóan dolgozni tudó, igényes és dolgozni akaró  takarító kolléganőt. Munkaidő 06-tól 10-óráig.
Jelentkezését  egy fényképes önéletrajz  mellékelésével a következő  e-mail címre kérem:
 [email protected]
Bővebbet a  személyes megbeszélés keretében.
Üdvözlettel: Kovács Béla

Email-cím: [email protected]

Feladva: 2014-09-22 17:30:00

Feladó: Kovács Béla

A Henkel teljesítette a 2014. évi pénzügyi célokat

— Jó teljesítmény egy kihívásokkal teli környezetben

Az árbevétel 0,4 százalékkal 16,428 milliárd euróra nőtt (szerves növekedés: +3,4 százalék)
Az üzemi eredmény* 2,9 százalékkal 2,588 milliárd euróra nőtt
Az árbevétel-arányos megtérülés* (EBIT-marzs) 0,4 százalékponttal 15,8 százalékra emelkedett
Az elsőbbségi részvények hozama* (EPS) 7,6 százalékkal 4,38 euróra nőtt
A javasolt osztalék 7,4 százalékkal, elsőbbségi részvényenként 1,31 euróra nőtt

Tovább

Számlázás 2015-től

- adminisztráció-csökkentés jeligére

Kedves Olvasóink! Már régóta szerettük volna, de az idén meg is léptük: átálltunk az online számlázásra.

Tovább

Ők lettek az év üzemeltetője!

- 8 kategóriában összesen 9 díjat osztottak ki az „Év Irodája” versenyen

Az Év Irodája verseny idei díjátadó gáláját a Budapest Music Centerben tartották meg február 5-én. A neves szakemberekből álló zsűri 8 kategóriában összesen 9 díjat osztott ki – írta realista.hu.

Tovább

COMFORT Burkolattechnika Szakkiállítás és Konferencia

- Ahol február 21-én középpontban a takarítás!

A budapesti Syma Rendezvényközpontban tartják 2014 február 19-21 között a Burkolattechnika Szakkiállítást. Ennek zárónapján „műsoron lesz” a takarítás is. Íme, milyen programra számíthat, aki kilátogat:

Tovább

Díjat kapott a takarítócég vezetője

- Pintér Zoltán 2013-ban az Év Vállalkozója lett

Középen Pintér Zoltán, Bonto Vanda és Balogh József társaságábanTavaly december 6-án tizenegyedik alkalommal adták át a magyar szellemi élet kiemelkedő képviselőinek a Prima Primissima díjat, és a vállalkozói szférában az Év Vállalkozója díjakat.

Tovább

Új vezető a Tisztítás-technológiai Tudományok Intézeténél

- a cég 1500 takarítót fog kiképezni az idén, már az új OKJ szerint

Gömöri AndreaA Tisztítás-technológiai Tudományok Intézet Kft. alapítója, Ritz Tibor blogján számolt be róla, hogy decemberben átalakították a céget. Hogy miért kellett alapjaiban átszervezni a vállalkozást, annak okaként egy nagy volumenű munkát jelölt meg.

Tovább

Príma-díjat kapott

- Bagosi Sándor gyulai takarítócég-vezető

Bagosi Sándor jobbról az ötödik...

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnök­sége a vállalkozás területén elért kiemelkedő eredményeket és a meghatározó közéleti tevékenységet ismeri el a Príma-díjjal.

Tovább

Megnyitott a kelet-közép-európai gépfelújítási és bérlési központ!

- augusztus elsején nyitott meg a kelet-közép-európai piacot Kolozsvárról kiszolgáló takarítógép-felújítási és takarítógép-bérlési központ.

Gorbai AttilaHogy mi ebben az igazi újdonság, arról a Tennant takarítógépeket forgalmazó Tenrom ügyvezető igazgatóját, Gorbai Attilát kérdeztük.

Tovább

Nilfisk-Advance szilárd alapokon (x)

A Nilfisk-Advance több mint egy évszádos tapasztalattal szolgálja ki ügyfeleit, valamint 5000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

Cégünk dániai központtal rendelkezik, és több mint 40 leányvállalattal büszkélked­het, mindezek mellett megközelítőleg 70 országban van jelen disztribúciós hálózatá­val.

Kevesen tudják, hogy a Nilfisk-Advance magyarországi jelenléte igen jelentős. Gyár­tóegységek találhatók Szigethalmon és Nagy­kanizsán is. Közel 600 főt foglalkoztatunk gyárainkban, ahol padlótisztítókat és porszí­vókat (Szigethalom), valamint magasnyomá­sú mosókat (Nagykanizsa) gyártunk a világ minden tájára.
A magyarországi Nilfisk-Advance Kereskedelmi Kft. a Nilfisk-Advance A/S 100 %-os tulaj­donú leányvállalata, több mint 20 éves tapasztalattal és töretlen dinamikával szolgálja ki a takarítási iparágat.

Tovább