Az oldal cookiekat használ. Szabályzat

Hölgyválasz: Fiúsítva

Interjú Szilágy Katalinnal

Beszélgetés az első mesterkurzusról, ahol jó csapat jött össze.

Permalink: http://tisztatertechnologia.hu/cikk/1380/perm

Tagek: szilágy katalin interjú mesterképzés oktatás takarítóképzés 2001 december

Share

T.Sz.Zs.: Szervusz, mesélj egy kicsit magadról, kérlek.
Sz.K.: Szilágyi Katalin vagyok, a Szilágyi Bt mikrovállalkozás vezetője, és tevőleges dolgozója is egyben. Körülbelül 6 éve vagyok a szakmában. Úgy kezdtem, hogy gyerekeim magániskolai taníttatásához akartam egy kicsit pótolni a tandíjat. Éjszaka szállodában takarítottam (a normális polgári foglalkozásom mellett, ami közgazdasági technikus). Kiegészítésként kezdtem el takarítani, akkor még nem gondolva arra, hogy ez a tevékenység a szakmám lehet. Semmi konkrét elgondolással, csupán azzal, hogy még az éjszakát is keresőképessé tehessem. Évekig dolgoztam így, aztán mivel meg voltak elégedve a szolgáltatásommal, külön munkákra kezdtek el hívni. Ez volt a bevezetője annak, hogy, saját név alatt vállaltam munkákat, eleinte egyéni vállalkozóként, később, ahogy a megrendelések bővültek, betéti társaságként dolgoztam és a mai napig ilyen formában, végzem a munkámat. Elsősorban irodákat takarítunk, de a lakossági szektorban is jelen vagyunk.
Az oktatással hogyan kerültél kapcsolatba? Rögtön láttál-e benne fantáziát? A mester képzésre nehezen vetted rá magad, vagy az is egyértelmű volt, hogy neked szükséged van rá?
Az oktatással először a 40 órás alapképzésen kerültem kapcsolatba. A legelső tanfolyamon vettem részt, amely már megmutatta azt számomra, hogy szükség van a képzésre. A nagy számú részvétel is megerősítette a hallgatókat abban, hogy jó helyen vannak. Ennek az elvégzése után egy évvel, (illetve már korábban) felmerült a mester kurzus indulása. Miután tudomást szereztem róla, egyértelműen azt gondoltam, hogy ott a helyem, annak ellenére, hogy ez nagy áldozatokat kíván nem csak tőlem, mint aránylag kis vállalkozótól, hanem úgy látom, a többi társamtól is. (Amikor jelentkeztünk, még nem is sejtettük valójában, hogy milyen áldozatokat fog jelenteni időben, energiában, milyen többleteket fog ez még kívánni tőlünk, mert ez csak menet közben derült ki.) Úgy éreztem még a szervezés ideje alatt, hogy ott kell lennem az elsőn, (és jó megérzésem volt, hogy talán akkor lesz az a minden szempontból számomra megfelelő társaság). Emberileg, szakmailag egy nagyszerű csapatot alkotunk a társaimmal, kivétel nélkül csak jót mondhatok róluk. Az első kurzus igazi jó csapat, nagyon jó részt venni a kimunkálásokban, a nagy vitákban. Nyilván egyszerűbb lesz a dolga a következő kurzusoknak annyiban, hogy egy kész anyagot kapnak. Azt a kész anyagot, amit mi most az első 1-2 évben kivitatkozunk, és kiizzadunk magunkból, de nem biztos, hogy ennyire jól össze tudnak jönni éppen ennek a hiánya miatt. Ezért gondoltam azt, hogy az elsőben ott a helyem, és azért is, mert erre az időszakra értem el odáig szakmailag, hogy már 5-6 éve dolgozom a szakmában és a gyerekeimet is lassan útjára bocsátom (már mindketten egyetemisták), és jobban tudok magamra és a további utamra gondolni. Évek óta építek egy céget és azt szeretném, hogy a legmagasabb szinten legyen. Erre gondoltam, és így kezdtem el minden tanfolyamra előszörre jelentkezni.
Kívánsz-e a későbbiekben az oktatás lehetőségével élni, részt venni abban a programban, ahol ti, mint szakoktatók tarthatnátok tanfolyamokat?
Feltétlenül. Ez is a célja a mester kurzuson való részvételemnek. Szintén csak menet közben láttunk igazán a mélyére, amikor eljutottunk odáig, hogy az oktatás, és pedagógia blokkot vettük tananyagként, hogy ez milyen fontos lehetőség. Feltétlenül úgy gondolom, hogy részt kívánok venni az oktatásban. Azért is, mert ez szintén egy érdekes, úttörő munka. Nekünk, az oktatási bizottság tagjainak, ez külön felelősség. Ki kell alakítani az irányvonalakat, meghatározni, hogy merre menjünk, milyen ütemben, és ha az új takarító társadalom képzésében és a képzetlenek szintre hozásában részt tudok venni, büszkeséggel tölt el.
Volt-e már korábban előadói múltad? Nehéz neked előadást tartani?
Az elsők valóban nehezek voltak, kár lenne tagadni, hogy nehézséget, és álmatlan éjszakákat okozott. De valójában felkészítést adott a pedagógiai blokk, nem csak úgy odaálltunk, hanem elméletben, és gyakorlatban is kaptunk útmutatásokat, hogy hogyan kell előadást tartani. Azon kívül magán a mester kurzuson rengeteg előadót hallgattunk meg, forgalmazókat, különböző szakterületek előadóit, ez is tanulságos volt. Mi tagadás, gyakorolni kellett otthon.
Hogyan gyakoroltál?
Diktafonra mondtam, és számomra ez bevált. Munka közben is, autóban is gyakorta visszahallgattam.
Amikor KonfirMATISZ előadásokat tartotok meghallgatjátok-e egymásét, és utána jelzitek-e, hogy mit gondoltok a másik előadásáról, hogy mit lehetne esetleg javítani?
Természetesen. Felváltva jelen vagyunk többen egy-egy előadót meghallgatni. Feltétlenül elmondjuk egymásnak a véleményünket, hiszen azzal tudunk egymásnak segíteni, és hozzájárulni ahhoz, hogy mindenki a legjobbat hozza ki magából. Gyakorta vicces formában történik a kritika. Napokkal előtte már izgul mindenki, és egymást hívjuk telefonon, hogy ezt most hogy, mint csinálnád, és különböző izgalmi állapotokról mesélnek az emberek, hogy mi történik velük, nem tudnak aludni, stb. Izgulunk, de feltétlenül segítségére vagyunk egymásnak ebben is, úgy, mint szinte bármi másban, a szakmai kérdésektől kezdve az árajánlatok készítéséig. Bárki bármikor felhívhatja mesterjelölt társát, biztos lehet abban, hogy segítséget kap. Például egyikük eljött velem egy árajánlat előtti szemlére, és tanácsot adott abban, hogy milyen gépekkel és mennyi idő alatt lehet elvégezni a feladatot. Nagyon nagy dolog, hogy ezt meg tudjuk tenni, és senkinek nincsenek kételyei a másikkal szemben.
Mit szól hozzá a családod, hogy ez a foglalkozásod?
Ma már feltétlenül támogatnak, és normális foglalkozásként kezelik, de azt elismerik a gyerekeim, hogy kis korukban, induláskor, amikor általános iskolások voltak, akkor nehezen mondták azt, hogy: "takarít az anyukám". Ma már ezt maximálisan felvállalják. A lányom egyetemistaként már eljött a vígszínházi programot megnézni velem, és csodálta, hogy mit alkottunk. A záró programra elkísért, és ugyanúgy fogadta, mint bárki az anyukájának, apukájának a szakmáját elismerő nyilatkozatokat.
Előfordul-e veled, hogy ha idegen emberekkel találkozol, és bemutatkozol, akkor furcsa tekinteteket látsz az arcokon? Hogyan kezeled ezeket a helyzeteket?
Ma már lehet, hogy nem is nagyon veszem észre, amikor furcsán tekintenek rám, mert én magam elfogadtam a szakmám. Eredménynek tartom, amit elértem, ezért nem vizslatom állandóan, hogy vajon mit szólnak. Régebben előfordult, hogy a beszélgetőpartnerem ugyan nem is gondolt semmi rosszra, de én gondoltam, hogy ő gondolja, mert bennem volt meg a rossz érzés. Ma már abszolút elégedett vagyok azzal, ami a szakmai úton történik. Önbecsülést ad, és úgy érzem, hogy ez ugyanolyan szakma, mint a többi.
Hogy érzed magad a mester csapatban hölgyként? Az urak elfogadják-e a véleményedet, ha vitára kerül sor?
Nagyon jól érzem magam. Az elején említettem is, hogy nagyon jó az első csapatban lenni. Nagyon kellemesek az urak. Azt hiszem, hogy talán a szakmai tudásomtól függetlenül, mint nőt tisztelettel kezelnek, és jóleső dolog, hogy elfogadnak: az ő szójárásuk szerint fiúsítva vagyok. Eleinte voltak félelmeim, hogy hogyan fog ez menni. De az ő tapintatuk, és jó ízlésük átsegített, nem voltak rosszízű tréfák. Nyilván évődések, viccelődések napirenden vannak, hiszen ezek színesítik az előadásokat, a szüneteket, az egész napos együttlétet, de ez inkább kedveskedés.
Általában hölgyekkel, vagy urakkal dolgozol együtt? Elfogadják-e a véleményedet a beosztottak?
Azt hiszem, hogy ilyen szempontból nincs különbség, ugyanúgy szeretek férfiakkal is dolgozni, mint nőkkel. Mind a két esetben az a fontos, hogy milyen munkaerő, illetve milyen ember az illető. Határozottságra valóban szükség van, és el kell, hogy fogadjanak, mert ha nem, az a munka hatékonyságát érinti. Meg tudom találni a hangot akár férfiakkal, akár nőkkel úgy, hogy ez elfogadható legyen mindnyájunk számára.
Végrehajtói szinten érzel-e különbséget, ha egy-egy munkát férfi, vagy nő lát el? Van-e különbség mondjuk munkatempóban, eredményben, vagy esetleg más dologban, vagy ez teljesen egyénektől függő, és nem nemektől?
Talán valóban egyéntől függő ez. Persze vannak speciális feladatok, amikre kifejezetten férfiak alkalmasak, például alpin munkák végzésére, az erejüknél, és munkabírásuknál fogva. Az irodatakarításra, ahol valóban precíz munkát kell végezni, talán a hölgyek alkalmasabbak. De ez sem mondható általánosnak, fiúktól is lehet szép, aprólékos munkát kapni.
Amikor tárgyalsz megrendelőkkel, akkor hogyan érvényesülsz, mint nő?
A mester kurzuson is, (mivel hárman vagyunk lányok) különböző erről a vélemény, van, aki azt mondja, hogy hátrány, és problémát okoz neki az, hogy nőként kell tárgyalnia. Én abszolút nem látom ennek a hátrányát. Lehet, hogy abból is fakad, hogy jól érzem magam nőként a bőrömben. Soha nem akartam más lenni, soha nem bántam, hogy nő vagyok, és ennek megfelelően valahogy ez mindig természetesen alakul, és el is fogadnak azt hiszem.
Hogy állsz a vizsgadolgozatoddal, milyen témát kaptál?
Vizsgadolgozatom témája az oktatás helyzete, illetve felépítése a takarító iparban. Ebben a témában már elkészült egy szakdolgozat, amit beköttetve le is adtunk, ez a pszichológiai része volt az oktatási blokknak. Egy másikat is készítenünk kell a pedagógiai szempontokat figyelembe véve. Ez alapján állítottam össze én is az előadásomat, amiről most már úgy érzem, hogy elkészült. Ki is próbáltam már két KonfirMATISZ előadáson, társaim szerint sikerrel. Magát az elkészített, és bekötött dolgozatot még nem adtam le, egy kevés javítás van még hátra. Ezeket a munkákat olyan szempontból kell irányítani (a befejezést és a véglegesítést), hogy meg- feleljen a tervezett "Professzionális Épülettisztítás" című könyv részeként is, amelyet a mester hallgatók egy alkotói közösséget létrehozva fognak megjelentetni. Ebben a könyvben minden mester szakdolgozata egymás mellett fog megjelenni, átfogó képet adva a takarításról az oktatástól a végrehajtásig, a különböző technológiai eljárásokig, amit ha kézbe vesznek a következő mesterhallgatók, illetve bármilyen oktatáson részt vevők, teljes képet kaphatnak a szakmáról.
Mi az a legközelebbi oktatási program, amiben részt veszel?
A Munkaügyi Központ által szervezett tanfolyam, amelyet munkanélküliek számára, integrálás céljából hoztak létre. Ezen a tanfolyamon fogunk előadásokat tartani én és a mestertársaim is, megismertetve a takarításba most bekapcsolódni kívánókat a szakma fortélyaival.
Mik a terveid a jövőre nézve? A takarítási vonalat kívánod inkább fejleszteni, vagy az oktatással szeretnél nagyobb mértékben foglalkozni?
Elsősorban természetesen a takarítási üzletágat szeretném fejleszteni, amelyre most nagyon kevés idő jutott az elmúlt egy évben, hiszen már lassan 1000 órányi az, amit egy év alatt eltöltöttünk az oktatásban, és ez az energia elvonódott a munkától. Egy ilyen kis cégnél ez nagyon megérződik. A február közepi vizsga után maximálisan szeretném bevetni az itt szerzett szakmai, értékesítési, kommunikációs tapasztalataimat arra, hogy bővítsem a megrendelési körömet. Ezzel párhuzamosan az előbbi ismereteimet arra is fel kívánom használni, hogy felhívjam a megrendelői kör figyelmét rá, –ami egyben a mesterek célja is hogy már Magyarországon is jelen vannak és az ő rendelkezésükre állnak professzionális takarító vállalkozások, akik minden speciális igényt képesek kielégíteni. Az is a mi feladatunk, hogy elfogadtassuk megrendelőinkkel a szakszerűségből, hatékonyságból adódó vállalkozói árat, amelyet a szakcégek alkalmaznak. Természetesen mindazon költségekkel, amelyek a legális foglalkoztatást terhelik, valamint tartalmazzák dolgozóik oktatási költségeit is. Ez az ár persze lényegesen több mint a helyenként kb. 5-6 Ft-os m2 áron dolgozó vállalkozóé. (Ennyiből lehet feketén alkalmazni motiváció nélküli munkaerőt, kezébe adni partvisra tekert felmosó rongyot, koszos vödörrel, olcsó háztartási hypót löttyinteni bele, hogy valami szaga is legyen.) Szerencsére azt tapasztalom, hogy egyre több megrendelő igényli a professzionális takarítást, – felismerve mindazon előnyöket, amelyekhez ez által juthat: hosszú távon állagmegóvás, rövidtávon kellemes környezet biztosítása munkatársai és partnerei számára. Ezen kívül természetesen az oktatásban is szeretnék mindenképpen részt venni, amikor tehetem.


Megjelent: 2001-12-05

Szerző: Tamásné Szabó Zsuzsanna

Tagek: szilágy katalin interjú mesterképzés oktatás takarítóképzés 2001 december

Share

<< 0 1 2 3 4 >>

Megjelent a legújabb, a 2018-as téli TTT-magazin!

Kattintson, és máris olvashatja a TTT-pdf-magazin téli számát!Tovább

Tartalomjegyzék 2018 téli

– A TTT magazin 2018 téli számának tartalma – megjelent november 26-án!

Kedves Olvasó! Tisztelt Takarítószakma!

Egészségügyi intézmények, szociális otthonok takarításért felelős vezetői, létesítménygazdák!Mozgalmas időszak van mögöttünk, hiszen lezajlott október elején a Budapest Cleaning Show (BCS), lehetőséget adva arra a szakmának, hogy bemutassa legújabb megoldásait, találkozzon meglévő és potenciális partnereivel, és felvillantsa, milyen jövőbe mutató alternatívák léteznek már a takarítás, tisztítás, higiénia területén. Azt hiszem, aki ott volt, az számos pozitív élménnyel gazdagabban távozhatott, munícióval az elkövetkezendő időszakra. Minket is megragadott a kiállítás légköre, hangulata, programjai, lüktető, pulzáló dinamizmusa.


Tovább

A TTT magazin korábbi számai

– Itt megnézheti, mi jelent meg eddig. Lapozzon bele!

Mit tud az online TTT?
A/4-es méretű, minden oldala színes, lehet zenés, videós, animált a megjelenő tartalom, a hirdetésekben ott vannak a linkek, élő a tartalomjegyzék (oda lapoz, ahova kattint).
Okostelefonon is kiválóan olvasható.
És mivel a papírt és a szállítást kiiktattuk, környezetbarát is.

A slusszpoén, hogy minden cégvezető, takarító, vagy épületüzemeltető asztalán ott lehet, hiszen bárki megtalálhatja az oldalon, és elolvashatja. És aki ragaszkodik a papírhoz, az ki is nyomtathatja! :-)

Fizessen elő és máris olvashatja lejjebb a TTT korábbi számait!

Tovább

A tisztaság különösen fontos az egészségügyi és szociális intézményekben (X)

Megújítják a brit egészségügy üzemelési gyakorlatát

– Változik a takarítási szabvány is.

A brit egészségbiztosítási szolgáltatási rendszer (NHS) nagy fába vágta a fejszéjét: arra törekszenek, hogy felfrissítsék az épületüzemeltetéssel, higiéniával és takarítással, tisztasággal kapcsolatos nemzeti előírásokat.

A brit egészségbiztosítási rendszerről számos pozitív és negatív véleményt hallani. Az épületüzemeltetés területén például jelentős különbségeket látni más, nem állami intézményekhez képest.
Tovább

A kiállítók zöme elégedett volt

– Vannak azért megszívlelendő javaslatok is a jövőre nézve.

A Tiszta Tér Technológia magazin is kint volt az október 5-6-i Budapest Cleanin Show-n (BCS), amit sokkal oldottabbnak, közvetlenebbnek éreztünk, mint az előző évi kiállítást. Részünkről sikeresnek ítéljük a bemutatkozásunkat, de most is kíváncsiak voltunk, hogy mit gondol, hogyan érez a többi kiállító. Akiket elértünk szombaton, a két órával megrövidített nap vége előtt, azok véleményeit gyűjtöttük csokorba. Kritika és dicséret is elhangzott a cégek képviselőitől.Tovább

Eláruljuk, mi lesz a VERMOP következő nagy dobása (X)

– Ahol az ügyfél igénye áll a fejlesztések központjában.

A VERMOP Hungária Kft. kereskedelmi vezetőjét, Banyár Károlyt a Budapest Cleaning Show-n kérdeztem többek között arról, milyennek látják a magyar tisztítástechnológiai piacot, milyen fejlesztéseik hogyan segíthetik a magyar takarítópiacot. A TTT-magazinnak elárulta azt is, milyen új megoldáson dolgoznak éppen.Tovább

440-en haltak meg tavaly kórházi fertőzéstől Magyarországon

– — Összesen 15 389 nosocomiális fertőzés történt 2017-ben.

A kórházban szerzett ún. nosocomiális fertőzés az intézmények legnagyobb mumusa. Évről évre jelentésben rögzítik, hány ilyen fertőzés volt.

Összesen 15 389 kórházi fertőzés történt tavaly a magyar kórházakban, számolt be az RTL Klub Híradójának még október végén Böröcz Karolnia epidemiológus.
Tovább

„Félelmetes” – mondta a kórház egyik vezetője

– Megdöbbentő, milyen sok múlik a kézhigiénián.

Aggályok merültek fel a gyenge kézhigiénia miatt néhány brit sürgősségi kórházban. A kézhigiéniai hiányosságok hozzájárulhattak a fertőzésszám növekedéséhez.

Egy nemrég megtartott higiéniai ellenőrzésen a brit nemzeti egészségbiztosítási tröszt (NHS Foundation Trust) oxfordi egyetemi kórházaiban (OUH) öt kórterem gyenge minősítést kapott. A tröszt emellett összesen 72 esetet jelentett a Clostridium difficile fertőzésből az elmúlt év során – 19-cel többet, mint az előző évben, és hárommal többet, mint amit a helyi klinikai bizottság (Oxfordshire Clinical Commissioning Group) által megállapított limit megenged.
Tovább

A jó kézhigiénia csökkentheti a halálozási arányt

– 30 százalék elég jó érvnek tűnik.

Egy új tanulmány azt vizsgálta, van-e összefüggés az idősotthonok kézhigiéniai gyakorlata és az ottani halálozási arány között. Azt tapasztalták, hogy ha javítanak a kézhigiénián, azzal drasztikus csökkenthető a halálozási arány.

Tovább

Életmentés vagy kézhigiénia?

– Van aki szerint van értelme ennek a kérdésnek?

A kézhigiénia létfontosságú a betegségek terjedésének megfékezésében, ez különösen igaz az élelmiszerszektorban és az egészségügyben. A szakemberek véleménye szerint pedig egy hatékony rendszerrel mindössze 20 és 60 másodperc közötti időráfordítást igényel. De életszerű ez?

Mindannyian tudjuk, hogyan kell kezet mosni, és a legtöbben minden nap többször is gyakoroljuk e műveletet. Ez a hétköznapi ténykedésünk azonban sokszor a mosdóhelyiség privát zugában történik, ahol senki sem lát bennünket… és néha eléggé elkapkodott ügylet lehet.
Tovább

A kórháziak csak addig mosnak kezet, amíg valaki a sarkukban áll

– Ha nincs ellenőr, ellazáskodják a protokollt.

Az ausztráliai új-délwalesi egyetem (University of New South Wales; UNSW,) kutatói meglepő felfedezést tettek: a kézhigiéniai szabályok betartását jellemző viszonylag magas arányszám azonnal rohamosan elkezd csökkenni, amint a kórházi személyzet felügyeletét emberek helyett gépekre bízzák. Az ausztrál tanulmány szerint a kézhigiénia betartásáról közzétett adatok valószínűleg túlzóak. Korántsem olyan jó a helyzet, mint eddig gondolták.Tovább

Mosogatógép-javítás és -karbantartás

– Szállodáknak és vendéglátóhelyeknek lehet érdekes.

Új szolgáltatással bővítette kínálatát az Assist-Trend Kft., jelentette be Bodrogai Ferenc a társaság alapító tulajdonosa, ügyvezetője a Budapest Cleaning Show-n tartott sajtótájékoztatón.

Magyarországon több mint 50 ezer vendéglátóipari egység és mintegy 3500 szálláshely működik, amelyek döntő részében ipari mosogatógépet használnak, többségükben nem is egyet. Az ipari mosogatógépek azonban nemcsak megkönnyítik, de néha meg is keserítik a HoReCa szektorban dolgozók életét, hiszen a karbantartás hiánya miatt gyakoriak a meghibásodások.
Tovább

Zseniális magyar ötlet csaptisztításra

– Bosszantó problémára talált megoldást egy háziasszony.

Nagy Erika feltalálóval, az Aktív Média Bt. egyik alapítójával, a Nada kifejlesztőjével beszélgettem a Budapest Cleaning Show-n arról, hogyan jutott el odáig, hogy saját termékével megjelenjen a tisztítástechnológiai piacon.Tovább

A takarítási csekklistában ne legyenek lukak

– A kórházban rizikós a tisztításból kihagyni valamit.

Az amerikai járványügyi és epidemiológiai szakemberek szövetségének (APIC) legutóbbi éves konferenciáján az egyik előadó arra világított rá, milyen fontosak azok a takarítási ellenőrzőlisták, amelyeket a kórházi takarítószemélyzet kap kézhez.

A betegváltásnál végrehajtott tisztítási művelet (végső tisztítás) kulcsfontosságú a szennyeződések eltávolításában. A pennsylvaniai Chambersburg városban található Summit Health kórházban a környezetvédelmi szolgáltatások teamje egy 175-tételes ellenőrzőlistát kap mindig kézhez a kórterem végső tisztításakor. A jegyzék már 2012 óta van használatban.
Tovább

Egy anyag, amely forradalmasíthatja a fertőtlenítést

– Hatékony, olcsó és környezetbarát újdonság.

Olyan új vegyszerformulát dolgoztak ki Rómában, amely a jövő kórházi fertőtlenítőszere lehet. Számos előnyös tulajdonságával forradalmasíthatja a kórházhigiéniát.

A római Szent Szív Katolikus Egyetem a Nemzeti Kutatási Tanáccsal (CNR) együttműködve végzett kutatásokat, és olyan megoldásokat fedeztek fel, amelyek új lehetőségeket jelentenek a kórházak számára az antibiotikum-rezisztencia leküzdésénél. Egy teljesen innovatív formula gyakorlati felhasználásáról lenne szó.
Tovább

<< 0 1 2 3 4 >>

Aladdin Nagy Kft. - TAKARÍTÓCÉG

Cím: 2800 Tatabánya Akácfa u. 31. (Komárom-Esztergom)

Telefon: +36 34 425-413

Fax: +36 34 511-639

E-mail: aladdin2@t-online.hu

-Napi piperetakarítás irodákban;
- ipari területeken;
-általános nagytakarítás;
-építõipari átadás elõtti nagytakarítás;
-ablaktisztítás;
-szõnyegtisztítás;
-kárpit-, autókárpit-tisztítás.
Az Aladdin Nagy Kft weboldala

Future FM Létesítménygazdálkodási Zrt. - TAKARÍTÓCÉG és LÉTESÍTMÉNYÜZEMELTETŐ

Cím: 1148 Budapest Fogarasi út 5. (Pest megye)

Telefon: +36 1 468-4080

Fax: +36 1 468-4088

E-mail: mail@future-fm.hu

-Teljes körû facilty management szolgáltatás:
-létesítménygazdálkodás,
-üzemeltetés,
-takarítás,
-kertészet,
-étkeztetés,
-gépjármûflotta kezelés, iratkezelés,
-biztonsági szolgáltatások
A Future FM weboldala

Hocz és Medvegy Kft - TAKARÍTÓCÉG és KÖLTÖZTETŐ

Cím: Békéscsaba Kazincy u. 31/b. (Békés megye)

Telefon: 66/442-380

Fax: 66/442-380

E-mail: hmkft@hoczesmedvegy.hu

Takarítás, költöztetés!!!!!!!
Ingyenes árajánlat és csomagolódobozok biztosítása.
Raktározási lehetőség, rövid időre is.
Hocz & Medvegy Kft weboldala

Nilfisk Kereskedelmi Kft. - TISZTÍTÁS-TECHNOLÓGIAI FORGALMAZÓ

Cím: Szigetszentmiklós-Lakihegy 2310 II.Rákóczi F. út 10. (Pest megye)

Telefon: +36 (24) 507-450

Fax: +36 (24) 507-451

E-mail: info.hu@nilfisk.com

Nilfisk padlótisztító automaták, seprő-szívó gépek, kommunális tisztítógépek, háztartási- és ipari porszívók, egytárcsás súrolók, polírozógépek, szőnyegtisztítók, gőztisztítók; Nilfisk magasnyomású mosók, gőztisztítók, ipari porszívók, központi és önkiszolgáló tisztítórendszerek, központi porszívók; Nilfisk CarWash önkiszolgáló autómosók; Nilfisk és JYSK tisztítószerek.
A Nilfisk weboldala

Vermop Hungária Kft. - TISZTÍTÁS-TECHNOLÓGIAI FORGALMAZÓ

Cím: Törökbálint DEPO I. ép. Hrsz. 062/66. (Pest megye)

Telefon: 23/336-086

Fax: 23/334-196

E-mail: info@vermop.hu

Professzionális takarító rendszerek.
A Vermop Kft weboldala

ablaktisztítás

ablaktisztító eszközök

autókárpit-tisztítás

biztonsági szolgáltatások

csomagolódobozok

egytárcsás súrolók

előkészített moprendszer

építőipari átadás előtti takarítás

épületüzemeltetés

étkeztetés

facility management

gépjárműflotta-kezelés

gőzborotvák

gőztisztítók

háztartási- és ipari porszívók

ipari porszívók

ipari területek takarítása

iratkezelés

irodatakarítás

kárpittisztítás

kefék

kertészet

költöztetés

kommunális tisztítógépek

központi és önkiszolgáló tisztítórendszerek

központi porszívók

létesítménygazdálkodás

magasnyomású mosók

mikrobiológiai laboratóriumok takarítása

mikroszálas törlőkendők

mopok

nagytakarítás

napi pipere takarítás

nilfisk

nilfisk carwash önkiszolgáló autómosók

nilfisk és jysk tisztítószerek

nilfisk padlótisztító automaták

padlótisztító eszközök

polírozógépek

porszívó

raktározás

seprő-szívó gépek

seprűk

szaktanácsadás

szállodai takarítókocsik

szőnyegtisztítás

szőnyegtisztítók

takarítás

takarítókocsik

tisztaterek takarítása

törlőkendők

vermop profi takarítóeszközök

Lapozható pdf (pl.: céges katalógus, magazin, stb.)

Ár: 2000 Ft

Leírás: Vállaljuk lapozható pdf-ek elkészítését. Ha már maga a pdf kész, akkor oldalanként 2000 Ft az átalakítás. Ha magukat a pdf-eket is el kell készíteni, akkor kérjen külön ajánlatot. Vállaljuk a megtervezést, logótervezést, kisarculat-tervezést, kiadványtervezést.

TTT-online-magazin előfizetés

Ár: 3000 Ft

Leírás:Az összes jelszóval védett tartalmat olvashatja a www.tisztatertechnologia.hu-n, már azelőtt is, hogy a TTT-pdf-magazin megjelenne.

Tartalom: szakmai hírek, újdonságok, vélemények, interjúk, riportok, esettanulmányok, takarítási problémák és megoldásaik, stb.

Az online előfizetés megrendelhető a kiadónál (Tamásné szabó Zsuzsanna e.v.).

TTT-pdf-magazin regisztráció

Ár: ingyenes

Leírás:

Csak regisztrálnia kell, és onnantól kezdve önt is értesítjük e-mailben, amikor megjelent a következő TTT-pdf-magazin. Kérjük, jelölje meg, takarítással, forgalmazással foglalkozik-e, ha pedig valamilyen létesítmény képviselője, akkor azt írja meg, milyen típusú épületről van szó.

Apróhirdetés a www.tisztatertechnologia.hu oldalon

Ár: 5000 Ft

Leírás:

Ha takarítógépeket, eszközöket, egyéb takarításhoz szükséges dolgokat vásárolna, vagy eladna, akkor azt az Apróhirdetés rovatban közölheti. A hirdetés díja egy hónapra vonatkozik. A megrendelés fülre kattintva a megjegyzés rovatba írja be, milyen szöveggel szeretné megjelentetni a hirdetését!

Álláshirdetés a www.tisztatertechnologia.hu oldalon

Ár: ingyenes

Leírás:

Állást keresők és állást kínálók hirdetéseit díjmentesen jelentetjük meg az oldalon, az Álláshirdetés rovatban! A megrendelés fülre kattintva a megjegyzés rovatba írja be, milyen szöveggel szeretné megjelentetni a hirdetését!

Tisztítás-technológia c. könyv

Ár: 6000 Ft

Leírás:

Bogdán Tibor, Csordás Tamás és Pataki László: Tisztítás-technológia 2014

Könyvünk a tisztítás-technológiai szakma elméleti és gyakorlati képzéséhez nyújt szakmai és módszertani útmutatót, és ajánljuk szakembereknek is hivatásuk gyakorlásához. Azokat az alapvető matematikai, fizikai, kémiai és szakmai törvényszerűségeket ismertetjük benne, melyek a szakma magas szintű gyakorlásához szükségesek. Több évtizedes gyakorlati és elméleti tapasztalatainkat összegyűjtve, elemezve és szakmai elhivatottságtól vezérelve tesszük közkinccsé a könyvben.
Ajánljuk mindenkinek, aki a tisztítás-technológiai vagy létesítmény-gazdálkodási iparban tevékenykedik, azért, hogy eredményesebb és sikeresebb legyen. A könyv nyelvezete szakmailag kifogásolhatatlan, de közérthető, vagyis tanuló- és olvasóbarát.
A könyv írása közben törekedtünk megfogalmazni az épített és természeti környezet megóvásának fontosságát. Ezért minden esetben hangsúlyoztuk a kezelőszerek helyes használatának illetve a technológiai fegyelem betartásának jelentőségét.
A könyv három részből áll. Az elsőben a tisztítás-technológiai szakmában előforduló kockázatokkal, tisztasági szintekkel, a tisztítás-technológiai törvényszerűségeivel, hatásmechanizmusaival, a technológiai fegyelemmel és a piktogramokkal foglalkozunk. A második részben a tisztítás-technológiához szükséges háttérismereteket foglaljuk össze. S a könyv harmadik részében szót ejtünk a környezettudatosságról, a normákról, az ergonómiáról továbbá az alkalmazástechnikai módszereket mutatjuk be. Az olvasó számos ábrát, rajzot, piktogramot, táblázatot és fotót talál a könyvben, melyek mind a jobb megértést segítik. Második, bővített kiadás, 345 oldal. ISBN: 9789630838672
Postázási költség: Kb. 1320 Ft.

2017-től a könyvet Bogdán Tibortól kérje. Tel: +3630/921-7089 e-mail: bogdantibor2@gmail.com

PuccParádé Tudományos takarítás c. könyv

Ár: 1999 Ft

Leírás:

Jeff Campbell: PuccParádé
Tudományos takarítás
Fordította: Zalán Magda

A PUCCPARÁDÉ nem más, mint útmutatás a heti takarításhoz. Végiggondolt, egyszerű módszer, amely lépésről lépésre halad: fürdőszoba, konyha, portörlés, porszívózás. A módszert egy CLEAN TEAM nevű, San Franciscó-i takarítóvállalat dolgozta ki. Valamennyi elképzelhető műveletet, technológiát és tisztítószert kipróbáltak, s közben mérték az időt és ellenőrizték a minőséget is. Módszerük segítségével eljutottak odáig, hogy háromszemélyes csapatuk 42 perc alatt takarít ki egy átlagos házat. Tetőtől talpig. 131 oldal.
Illusztrációk: Kelemen István
ISBN 963 9365 14 4
TTT előfizetőknek csak 999 forint
Postázási költség: 241 forint

Összesen KÉT darab van!

Durbák Ildikó: Haristum c. könyv

Ár: 1490 Ft

Leírás:

"Egyre gyakrabban lobbannak fel a lángok Budapesten. Mintha a tűz tudatos lény lenne. Vagy netán valaki irányítja? A fiatal tűzoltónak, Áronnak rémálmai vannak, megmagyarázhatatlan dolgok történnek vele. Eddig két lábbal állt a földön, de egyre inkább meginog a materializmusa, a természetfeletti betör az életébe. Lesz-e elég ereje, hogy megbirkózzon azzal, amit megtud magáról és a világról? Megtalálhatja a boldogságot és a szerelmet? Megtörténhet valaha, hogy a fekete fehérré válik, és a gonosz megpróbál jót tenni? És vajon bocsánatot nyerhetnek a múlt bűnei?"

Könnyed olvasmány, tökéletes ajándék! Lepje meg szeretteit egy izgalmas, lebilincselő regénnyel.

A postaköltséget a megrendelő fizeti.
ISBN: 978-963-12-1070-5

Cégnév:

Számlázási cím:

Postázási cím:

E-mail:

Telefonszám:

Ügyintező neve:

Megjegyzés:Hajnali műhelytakarítás az Őrs vezér térnél

Megbízható, józan életű, leinformálható, erkölcsivel rendelkező takarításban jártas 50 év körüli férfi munkatársat keresünk hajnali műhelytakarításra és külső területek rendben tartására. A munkahely az Örs vezér tere közelében található autószerelő műhely. A jelentkezést fényképes önéletrajz formájában várjuk a következő címre : info@porminus.hu

Email-cím: info@porminus.hu

Feladva: 2015-09-16 06:00:00

Feladó: Kovács Béla

Külföldön is rendet tesz a magyar start-up

– Közép-Európában terjeszkedik az ország legnagyobb online takarítószolgálata

Nemzetközi vizekre evezve terjeszkedik az ország egyik legdinamikusabban fejlődő start-upja, a Rendi.hu. A Magyar Fejlesztési Bank csoporthoz tartozó Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő növekedési befektetési programján keresztül 800.000 euró (247 millió forint) tőkével járul a Rendi nemzetközi terjeszkedéséhez. A 2018-as év nagyszabású tervei között kiemelt szerepet kap a nemzetközi terjeszkedés, első lépésként a közép-kelet-európai régióra fókuszál a vállalat.
- Az itthon jól bevált, kapacitás megosztáson alapuló sharing economy üzleti modellt fogjuk alkalmazni a V4-ek térségében: Lengyelországban, Szlovákiában és Csehországban. Terveink ambiciózusak, célunk 2020 végére a négy országban együttvéve a havi 35 ezer megrendelés elérése – mondta el Csillik Timur, a cég ügyvezető igazgatója. A támogatás fennmaradó részét a start-up hazai és nemzetközi versenyképességének növelésére fordítja.


Tovább

Év Vállalkozója 2016

- három takarítócég-vezető is van a kitüntetettek között

Megvannak az Év Vállalkozója díj 2016-os kitüntetettjei, akik között a takarítóipar is képviseltette magát.

A Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség (MATISZ) ajánlására nyerte el a díjat a A Porminus Kft. ügyvezető igazgatója, Kovács Béla.

A Somogy megyei VOSZ ajánlásával pedig a Kristály-Mix Kft. vezérigazgatója , illetve tulajdonosa, Antal Mihályné, és Samu Attila.

Mindhárman évtizedek óta a szakmában dolgoznak.

A Tiszta Tér Technológia magazin gratulál a díjakhoz!

Tovább

Jelentős cégfelvásárlás a magyar piacon

Az olasz cégcsoport holdingvállalatán, a Lucart Spa-n keresztül vette meg a Bokk Paper Kft-t.

Tovább

Megvan az első deklaráltan zölden takarító cég!

-– mérföldkő a magyar takarítóiparban

Elsőként nyerte el Magyarországon takarítócég a Környezetbarát Szolgáltatás nemzeti ökocímkét, amely igazolja, hogy takarítási tevékenységük az adott helyen környezetbarát. A Future FM Zrt. 2015. július 24-én „Irodatakarítás a Tata Consultancy Services Ltd. magyarországi irodájában” címen nyújtott be pályázatot a „Környezetbarát Szolgáltatás” minősítésre és a védjegyhasználati jog elnyerésére.

Tovább

Rendi lett a HelpyRend, rendelésre: új névvel dübörög tovább a trendi startup

Az első magyar online takarítás-közvetítő saját felmérésének eredménye alapján áprilistól új néven kínálja szolgáltatásait. A hazai alapítású, Magyarországon működő startup a könnyebb beazonosítás miatt döntött a Rendi név mellett.

Tovább

Egymilliárdos takarítási megrendelés

- ennyiért takarítja a MÁV állomásokat a Jánosik Kft. konzorciuma

A Jánosik és Társai Kft. és stratégiai partnerének konzorciuma nyerte el Délkelet-Magyarország területén és Budapest egy részén a MÁV állomások tisztán tartására és rendbetételére kiírt, évi egymilliárd forintos közbeszerzési pályázatot - közölte a takarítási üzletágban piacvezető cég tulajdonosa az MTI-vel.

Tovább

Környezetbarát takarítási szolgáltatás

- A Future FM Zrt. elsőként nyerte el az ökocímkét

A Future FM Zrt. elsőként nyerte el a környezetbarát takarítási szolgáltatás nemzeti ökocímkéjét, ami hivatott igazolni Magyarországon a termékek és szolgáltatások környezetbarát voltát. A nyertes pályázó szolgáltatása a Tata Consultancy Services Ltd. magyarországi irodájában valósult meg. A védjegyelnyerést igazoló tanúsítvány ünnepélyes átadása is itt történt.

Tovább

A Henkel teljesítette a 2014. évi pénzügyi célokat

— Jó teljesítmény egy kihívásokkal teli környezetben

Az árbevétel 0,4 százalékkal 16,428 milliárd euróra nőtt (szerves növekedés: +3,4 százalék)
Az üzemi eredmény* 2,9 százalékkal 2,588 milliárd euróra nőtt
Az árbevétel-arányos megtérülés* (EBIT-marzs) 0,4 százalékponttal 15,8 százalékra emelkedett
Az elsőbbségi részvények hozama* (EPS) 7,6 százalékkal 4,38 euróra nőtt
A javasolt osztalék 7,4 százalékkal, elsőbbségi részvényenként 1,31 euróra nőtt

Tovább

Számlázás 2015-től

- adminisztráció-csökkentés jeligére

Kedves Olvasóink! Már régóta szerettük volna, de az idén meg is léptük: átálltunk az online számlázásra.

Tovább

Ők lettek az év üzemeltetője!

- 8 kategóriában összesen 9 díjat osztottak ki az „Év Irodája” versenyen

Az Év Irodája verseny idei díjátadó gáláját a Budapest Music Centerben tartották meg február 5-én. A neves szakemberekből álló zsűri 8 kategóriában összesen 9 díjat osztott ki – írta realista.hu.

Tovább

COMFORT Burkolattechnika Szakkiállítás és Konferencia

- Ahol február 21-én középpontban a takarítás!

A budapesti Syma Rendezvényközpontban tartják 2014 február 19-21 között a Burkolattechnika Szakkiállítást. Ennek zárónapján „műsoron lesz” a takarítás is. Íme, milyen programra számíthat, aki kilátogat:

Tovább

Díjat kapott a takarítócég vezetője

- Pintér Zoltán 2013-ban az Év Vállalkozója lett

Tavaly december 6-án tizenegyedik alkalommal adták át a magyar szellemi élet kiemelkedő képviselőinek a Prima Primissima díjat, és a vállalkozói szférában az Év Vállalkozója díjakat.

Tovább

Új vezető a Tisztítás-technológiai Tudományok Intézeténél

- a cég 1500 takarítót fog kiképezni az idén, már az új OKJ szerint

A Tisztítás-technológiai Tudományok Intézet Kft. alapítója, Ritz Tibor blogján számolt be róla, hogy decemberben átalakították a céget. Hogy miért kellett alapjaiban átszervezni a vállalkozást, annak okaként egy nagy volumenű munkát jelölt meg.

Tovább

Príma-díjat kapott

- Bagosi Sándor gyulai takarítócég-vezető

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) ügyvezető elnök­sége a vállalkozás területén elért kiemelkedő eredményeket és a meghatározó közéleti tevékenységet ismeri el a Príma-díjjal.

Tovább

Megnyitott a kelet-közép-európai gépfelújítási és bérlési központ!

- augusztus elsején nyitott meg a kelet-közép-európai piacot Kolozsvárról kiszolgáló takarítógép-felújítási és takarítógép-bérlési központ.

Hogy mi ebben az igazi újdonság, arról a Tennant takarítógépeket forgalmazó Tenrom ügyvezető igazgatóját, Gorbai Attilát kérdeztük.

Tovább

Nilfisk-Advance szilárd alapokon (x)

A Nilfisk-Advance több mint egy évszádos tapasztalattal szolgálja ki ügyfeleit, valamint 5000 alkalmazottat foglalkoztat világszerte.

Cégünk dániai központtal rendelkezik, és több mint 40 leányvállalattal büszkélked­het, mindezek mellett megközelítőleg 70 országban van jelen disztribúciós hálózatá­val.

Kevesen tudják, hogy a Nilfisk-Advance magyarországi jelenléte igen jelentős. Gyár­tóegységek találhatók Szigethalmon és Nagy­kanizsán is. Közel 600 főt foglalkoztatunk gyárainkban, ahol padlótisztítókat és porszí­vókat (Szigethalom), valamint magasnyomá­sú mosókat (Nagykanizsa) gyártunk a világ minden tájára.
A magyarországi Nilfisk-Advance Kereskedelmi Kft. a Nilfisk-Advance A/S 100 %-os tulaj­donú leányvállalata, több mint 20 éves tapasztalattal és töretlen dinamikával szolgálja ki a takarítási iparágat.

Tovább